TEKVONDO

Nokavtiral že olimpijskega podprvaka

Ivan Trajkovič med glavnimi slovenskimi aduti na evropskem prvenstvu v Kazanu. V Rusiji so še tekvondoisti Ana Petrušič, Dunja Lemajič in Jure Pantar.
Fotografija: Ivan Trajkovič (levo) med treningom z reprezentančnim kolegom Juretom Pantarjem FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ivan Trajkovič (levo) med treningom z reprezentančnim kolegom Juretom Pantarjem FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – V Kazanu se je včeraj z uradnim tehtanjem borcev v najšibkejših kategorijah začelo 23. evropsko prvenstvo v tekvondoju olimpijskega združenja WTF, na katerem bo poskušala svojo kožo do nedelje čim dražje prodati tudi četverica slovenskih reprezentantov, od katerih trije že imajo kolajno s tega tekmovanja. Ana Petrušič (do 53 kg) je na prejšnjem prvenstvu stare celine pred dvema letoma v Montreuxu izgubila šele v finalu kategorije do 49 kilogramov, v Bakuju 2014 se je s srebrnim odličjem ovenčal Jure Pantar (tedaj do 63 kg, zdaj do 68 kg), v Manchestru 2012 pa se je na drugo stopnico zmagovalnega odra zavihtel Ivan Trajkovič (nad 87 kg), ki se je medtem preselil kategorijo nižje (do 87 kg). Ob omenjeni trojici bo slovenske barve v Rusiji branila tudi Dunja Lemajič (do 67 kg).

Vsi so premagljivi!

Če sklepamo po letošnjih dosežkih, bo naše najmočnejše orožje Trajkovič, ki si je na vseh treh turnirjih za svetovni pokal, na katerih je nastopil, izbojeval kolajno. Potem ko je sezono odprl s tretjim mestom v Mariboru, je bil v Sofiji in Agadirju, kjer je zablestel z zlatima lovorikama, neustavljiv. »S sezono sem zelo zadovoljen. Osvojil sem namreč tri kolajne na prav toliko turnirjih, premagoval sem dobre nasprotnike, kar je lepa popotnica za evropsko prvenstvo v Kazanu,« je dobro razpoložen 26-letni Bistričan. Kot je pripomnil, je odlično pripravljen, zato se nadeja, da bo prikazal vrhunske borbe oziroma takšne, kakršne je, denimo, pred dobrim mesecem uprizoril v Maroku, kjer je v velikem finalu s spektakularnim krožnim nožnim udarcem nokavtiral Britanca Muhammada Lutala, olimpijskega podprvaka iz Ria de Janeira 2016. »V tekvondoju nokavta ne moreš načrtovati, ampak se preprosto zgodi. Da ti uspe takšen udarec, potrebuješ tudi nekaj sreče. Je pa to le eden od načinov, s katerimi lahko zmagaš, in ne pomeni nič drugega,« je omenil član mariborskega kluba Red Power. Na vprašanje, koliko borcev je po njegovem sposobnih osvojiti kolajno v njegovi kategoriji, je kot iz topa izstrelil, da vsaj deset. »Prav vsak je lahko nevaren, saj bodo zaradi evropskega prvenstva zagotovo vsi maksimalno pripravljeni. Zato se nikogar ne sme podcenjevati, vsako borbo bo treba oddelati na polno, od prve do zadnje,« je poudaril Trajkovič in med najhujšimi tekmeci izpostavil Rusa Vladislava Larina, tudi prvega nosilca na EP. »Vendar pa se mi nikogar ni treba bati, prav vsi nasprotniki so namreč premagljivi!« je še dejal
Ivek, ki ima v vitrini že dve (bronasti) kolajni s svetovnih prvenstev, zato že dobro pozna recept za uspeh na velikem tekmovanju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije