NOGOMET

Nočna mora Iličića & Co.

Najboljša predstava Dinama v Evropi. Atalanta trpela in grdo izgubila v Zagrebu.
Fotografija: Petar Stojanović je bil med junaki Dinama. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Petar Stojanović je bil med junaki Dinama. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – V ligi prvakov so drugi večer 1. kroga na igrišče stopili trije slovenski nogometaši, najbolj zadovoljen pa je bil Petar Stojanović, ki je s predložkoma za prvi in tretji gol prispeval pomemben delež k visoki zmagi zagrebškega Dinama nad Atalanto (4:0). Josip Iličić je bil tokrat – kot pravzaprav vsi njegovi soigralci pri moštvu iz Bergama – le bleda senca samega sebe.

Veliki junak nepozabnega večera, v katerem so hrvaški prvaki pred skoraj 29.000 gledalci tekmecem iz Italije hitro pokazali, kdo je gospodar Maksimira, je bil Mislav Oršić, ki je navdušil s klasičnim hat-trickom. »To je bila najboljša predstava Dinama v ligi prvakov ali evropski ligi doslej!« je dejal 26-letni Zagrebčan, medtem ko Arijan Ademi, kapetan Dinama, sprva sploh ni vedel, kaj bi rekel. »To je čudež. Res ne morem reči, kje so naše meje,« se je izjemni predstavi, ki jo je uprizoril s soigralci, čudil 28-letni Šibeničan. Sanjskega starta v novo evropsko sezono je bil kajpak vesel tudi trener Nenad Bjelica.


»V prvem polčasu nam je prav vse uspelo natanko tako, kot smo si zamislili. Nasprotnika smo presenetili s postavitvijo, na katero niso bili pripravljeni,« je bil zadovoljen 48-letni strateg iz Osijeka, njegov kolega na klopi Atalante Gian Piero Gasperini pa je bil po polomu vidno skrušen. »Tekmeci so nam pripravili pravo nočno moro. V vseh pogledih so bili boljši od nas, zato so zasluženo zmagali,« je športno priznal 61-letni Italijan, ki je s trenerskega stolčka podobno trpel kot njegovi izbranci na igrišču.

Od slovenskih reprezentantov je v 1. krogu vidno vlogo igral tudi Jan Oblak, vratar madridskega Atletica, ki je doma proti Juventusu v 65. minuti zaostajal že z 0:2 (Juan Cuadrado 48. in Blaise Matuidi 65.), a sta nato Stefan Savić (70.) in Hector Herrera (90.) zadela za izenačenje in (vsaj) točko. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije