Nihče ni resnično zadovoljen, ni pa panike

Deskarji v svetovnem pokalu še čakajo na stopničke. Malce zadržan uvod tudi posledica premehkih prog za trening pred sezono.
Fotografija: Žan Košir pravi, da so slovenski deskarji trenutno v ozadju konkurence. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Žan Košir pravi, da so slovenski deskarji trenutno v ozadju konkurence. FOTO: Roman Šipić

Slovenija ima seveda vrhunsko ekipo deskarjev na snegu, ovenčano z olimpijskimi odličji, s tistimi s svetovnih prvenstev in s številnimi zmagami in stopničkami v svetovnem pokalu. Nova, po tekmah bogatejša sezona svetovnega pokala po uvrstitvah še ni prinesla resničnega veselja trojici mušketirjev Timu Mastnaku, Žanu Koširju in Roku Marguču ter dami Glorii Kotnik, po dveh tekmah v ruskem Banoju ter po tistih v italijanski Cortini in Carezzi še ni uvrstitve na stopničke, a ambiciozni napad odličnih Slovencev v kvalifikacijah je odnesel zaradi vremenskih razmer oziroma predrte proge predčasen konec preizkušnje v Carezzi.

"Že v začetku decembra, ko sem bil nazadnje tam, so se preveč zanašali na umeten sneg, tekme so se lotili z levo roko. Storili so veliko napako. Če je vsaj kaj pozitivnega, potem je to, da so tekmo predčasno končali takrat, ko sem bil na vrsti za izločilno vožnjo v osmini finala. Morebiti bi se še poškodoval, ne vem, zakaj niso proge posuli s soljo," je omenil trikratni dobitnik olimpijskega odličja Žan Košir. O dosežkih v sezoni, govorjeno tudi slovensko splošno, pa je dodal: "Še vedno smo v ozadju. Nihče ni resnično zadovoljen, ni pa niti panike."
 

Malce živčnosti


Tudi svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu Tim Mastnak je omenil, da je bolje, da so boje v Carezzi odpovedali, ker bi se še kdo poškodoval. Glede tekme na domači Rogli, tam bodo 18. januarja vozili paralelni veleslalom za točke svetovnega pokala, pa je omenil: "Boljša bo kot v Carezzi, tudi če bo deževalo." Rogla je za Slovence seveda posebna tekma. "Na evropsko turnejo svetovnega pokala moramo gledati optimistično," je naslednjo postajo, avstrijski Lackenhof 5. januarja, napovedal Rok Marguč.

"Po naporni poti iz Rusije sem obležala z vročino, kar mi je vzelo nekaj moči, je pa že vse v redu," je navrgla Gloria Kotnik, ki ji je s petim mestom v Cortini malo zmanjkalo za preboj v polfinale. Glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič pa je slovenski rezultatski učinek na uvodu sezone ocenil z naslednjimi besedami: "Vsak je nekaj pokazal, položaj je takšen, kakršen je. Malce živčnosti je, sicer se o njej ne govori, se jo pa čuti."

Poleg tega je strokovni šef omenil, da je bilo v zadnjem obdobju pred začetkom sezone svetovnega pokala težko najti res zelo dobre razmere za trening, še posebno zadnjih 14 dni so bile proge premehke. "Vsak je poskušal po svoje, ni pa bilo optimalnih možnosti." 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije