KLOBUK DOL

Neverjetni Luka Dončić se je izenačil z Michaelom Jordanom: to je povedal po tekmi

Izenačil je rekord Michaela Jordana po številu zaporednih tekem z vsaj 20 točkami ter 5 skoki in 5 podajami.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron, USA Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron, USA Today Sports

Košarkarji Dallasa so v soboto zvečer zmagali petič zapored (desetič na zadnjih 11 tekmah), Luka Dončić pa se je znova vpisal med nesmrtnike lige NBA. S 26 točkami, 9 podajami in 6 skoki je izenačil rekord Michaela Jordana po številu zaporednih tekem z vsaj 20 točkami ter 5 skoki in 6 podajami. Jordana lahko prehiti že v noči na ponedeljek, ko bo Dallas gostil Sacramento. Prvi na tovrstni lestvici je sicer Oscar Robertson, ki mu je ta dosežek uspel 29-krat v nizu.

Dončić v igri le 26 minut

Dallas je na zadnji tekmi v soboto zvečer po slovenskem času premagal New Orleans s 130 : 84. To je šestnajsta zmaga ekipe iz Teksasa, ki je trenutno druga najboljša v zahodni konferenci ter peta v ligi NBA. Dončić je bil v igri le 26 minut. Trojke je metal 2 : 8, iz igre 8 : 15, proste mete pa 8 : 10. »Trenutno igramo res dobro, a moja želja je, da tovrstne predstave prikažemo tudi na koncu sezone. Smo šele zakorakali v novo sezono, upam, da bomo tako tudi nadaljevali,« je dejal Luka po zmagi.

Prihaja Goran Dragić

12. decembra Dalla čaka gostovanje v Detroitu, dva dni pozneje pa bo v Dallas prišel Miami z Goranom Dragićem na čelu.

V noči na nedeljo so bile na sporedu še štiri tekme. Houston je doma premagal Phoenix s 115 : 109, v odločilni zadnji četrtini pa je zablestel James Harden, ki je tekmecem nasul 18 od skupno 34 točk. Philadelphia je na krilih Bena Simmonsa, ki je dosegel svojih rekordnih 34 točk, ugnala Cleveland s 141 : 94. Utah je zmagal v Memphisu s 126 : 112, Indiana pa je po hudem boju na domačem parketu premagala New York s 104 : 103.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije