HOKEJ

Ne po novem letu, diši po derbiju

Olimpija in Jesenice drevi za alpske točke, v soboto obračun med seboj. To bo prva tekma proti zmajem Marcela Rodmana v vlogi trenerja železarjev.
Fotografija: Senca večnega derbija proti zmajem visi tudi že nad novim trenerjem Jeseničanov Marcelom Rodmanom. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Senca večnega derbija proti zmajem visi tudi že nad novim trenerjem Jeseničanov Marcelom Rodmanom. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – V zadnjih dneh so se domači hokejski zanesenjaki veselili prvega mesta slovenskih reprezentančnih igralcev do 20 let na svetovnem prvenstvu skupine C na Poljskem, drugi so odštevali čas do današnjega nadaljevanja alpske lige. A še bolj vneto se je odštevalo dneve do sobotnega tivolskega derbija, ob 17.30, med SŽ Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami.
Senca večnega derbija proti zmajem visi tudi že nad novim trenerjem Jeseničanov Marcelom Rodmanom. FOTO: Tomi Lombar
Senca večnega derbija proti zmajem visi tudi že nad novim trenerjem Jeseničanov Marcelom Rodmanom. FOTO: Tomi Lombar

V zadnjem desetdnevnem premoru so nekateri v alpski ligi igrali, tekem zmajev in železarjev ni bilo. Zlasti slednji so imeli skorajda pol moštva pri omenjeni mladi izbrani vrsti hokejistov, ki se je po petih zmagah na Poljskem vrnila v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja. Povrhu jo je vodil Aleš Burnik, po novem na Jesenicah prvi sodelavec trenerja Marcela Rodmana. Ta je železarje prvič na tekmi vodil v ponedeljek za točke domačega prvenstva proti Triglavu, izid je bil 7:2, precej težje delo ga čaka drevi v Podmežakli (ob 19. uri) proti Rittnu, nazadnje podprvaku alpske lige. Pravi izziv pa bo seveda v soboto na tivolskem ledu proti SŽ Olimpiji.

»Vem, mnogi me sprašujejo o posebnem prestižu in tudi pritisku, potem ko Jesenice v tej sezoni še niso ugnale ljubljanskega moštva. Toda jaz tega bremena ne čutim, saj sem zdaj začel pisati novo poglavje, v katerem bi bil rad z igralci uspešen,« se je k sobotnemu vročemu tivolskemu večeru ozrl novi trener Sij Acroni Jesenic Marcel Rodman. Seveda bi bila zanj in njegovo moštvo imenitna popotnica za derbi drevišnja zmaga proti Rittnu.
 

Predpraznični hokej


O zmagi seveda razmišljajo tudi v Olimpijinem taboru. Zmaji so za uvod v ta pisani teden v Mariboru ugnali domače moštvo, dejansko tačas najslabše na slovenskem hokejskem prizorišču, s 15:2, drevi ob 19.15 jih čaka zelo pomembna tekma iz zgornjega dela lestvice AHL s podružničnim moštvom Salzburga. Zmajem se je pridružil nekdanji reprezentančni kandidat Žiga Pešut.

Dolgo ni igral, lani mu je v Nemčiji pot prekrižala poškodba, zdaj se bo v Tivoliju poskusil vrniti k nekdanjim tirnicam. Tudi pri ljubljanskem klubu pa se ne morejo izogniti nestrpnemu pričakovanju sobotnega derbija. »Dobro se spomnim zadnjega, ko smo bili oboji kakovostni, podobno bo v soboto. Na tivolskih tribunah v tem predprazničnem času pričakujem številne gledalce,« je razmišljal trener SŽ Olimpije Jure Vnuk.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije