1. SNL

Najprej Albert Riera, nato Mario Kvesić

Celjani v novo sezono 1. SNL v nedeljo v Kidričevem s Špancem na klopi?
Fotografija: Šampiona iz Ljubljane v Celje. Ne le Albert Riera, tudi Mario Kvesić bi se lahko vrnil v 1. SNL FOTO: NK Olimpija
Odpri galerijo
Šampiona iz Ljubljane v Celje. Ne le Albert Riera, tudi Mario Kvesić bi se lahko vrnil v 1. SNL FOTO: NK Olimpija

Albert Riera je na poti v Celje. Pri nogometnih podprvakih na uradnih spletnih straneh kluba še niso zapisali niti besede o Rieri. Riera je za slovenski športni dnevnik potrdil klic iz Celja. Riera je ob Olimpijini košarici zatrdil, da v Sloveniji ne bo treniral nobenega kluba ...

Pred nedeljskim prvenstvenim startom Celjanov v Kidričevem je 41-letni Španec znova v središču pozornosti. V celjski slačilnici je prejšnji teden počilo, davek je plačal nepriljubljeni in neprilagojeni trener Roman Pilipčuk. Naletel je na odpor izkušenih mož, nanj so letele še kritike, da ni uveljavil niti enega mladega igralca, kot je bila želja vodilnih mož. Vse kaže, da je predsednik kluba Valerij Kolotilo, ki je nasledil prejšnji mesec preminulega Miloša Rovšnika, skupaj s športnim direktorjem Genadijem Golubinom posegel po najmočnejšem adutu iz rokava. Majorčan je na podoben način – tik pred zdajci po odstavitvi Roberta Prosinečkega – lansko poletje sedel na Olimpijin vroči stolček in jo popeljal do dveh lovorik.

Najverjetnejšo vrnitev je Riera deloma napovedal z naslednjimi besedami za športni dnevnik: »Nikoli ne zavrnem nobenega predloga vnaprej in sem pripravljen prisluhniti. Predvsem ker gre za klub iz države, ki jo spoštujem in jo imam rad. Države, ki mi je odprla vrata tako v igralski kot trenerski karieri,« je povedal nekoč igralec Liverpoola, ki je celjski klic prejel dan po trening tekmi s Trabzonsporom (2:2).

Le nekaj dni pred začetkom 33. sezone 1. SNL in dober teden dni pred celjsko prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti portugalskemu tekmecu Vitória Guimarães SC (27. t. m.) je Riera še dodatno začinil državno prvenstvo in ga medijsko obogatil. Riera je, potem ko se je v pogajanjih z Olimpijo uštel in namesto podaljšanja pogodbe dobil zavrnitev – prav tako pa ni imel dovolj drugih ponudb – dobil priložnost za novo licitacijo, v kateri ima močnega aduta v Mariu Kvesiću, ki se je prav tako razšel z Olimpijo. V minuli sezoni najboljši strelec prvakov je bil že prej velika želja Celjanov. S Hercegovcem v eni od glavnih vlog je bitka za prvaka odprta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije