ODBOJKA

Nad Čeferinovimi pričakovanji

EP v odbojki odkrito navdušuje znane Slovence in tujce. Peter Prevc je bil na prvem obisku vzhičen nad vzdušjem.
Fotografija:
Odpri galerijo

LJUBLJANA – Da se je odbojka za časa evropskega prvenstva v Ljubljani res prijela, govori tudi obisk pomembnežev na tribunah prestolničnih Stožic. Po košarkarskem zvezdniku Luki Dončiću so si namreč tekmo osmine finala med Slovenijo in Bolgarijo ogledali tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in člani slovenske smučarsko-skakalne reprezentance s Petrom Prevcem na čelu. Uživali so med množico, ki so jo po velikosti označili na 8368 gledalcev.

»Kakšno fantastično vzdušje! Resda, da v živo nisem spremljal veliko odbojkarskih tekem, a opazil sem, da je to šport, ki te resnično zagrabi in navijače povsem obnori. Celoten dogodek je bil nad vsemi mojimi pričakovanji, navijači so bili čudoviti, tekma med Slovenijo in Bolgarijo je bila za ogled vrhunska, resnično je bilo užitek biti tukaj,« je povedal nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije in zdajšnji evropske Aleksander Čeferin. V Stožicah so tekme obiskali že člani slovenske biatlonske reprezentance, tiste v slalomu na divjih vodah in boksarske, v imenu skakalcev pa je spregovoril Peter Prevc.

»Prvič sem si v živo ogledal odbojkarsko tekmo. Da sem doživel takšno vzdušje, je neverjetno. Menim, da so naši odbojkarji prav tako vzhičeni, kot sem jaz,« je bil tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2015/2016 navdušen nad stožiškim delirijem.
 

Presenetljiva Slovenija


Dvoboj si je ogledal tudi norveški zvezdnik v odbojki na mivki Anders Mol in bil prav tako pozitivno šokiran nad norim občinstvom. »Nikoli še nisem doživel česa podobnega, pa sem denimo igral pred marsikakšno publiko. Za odbojkarje na igrišču mora biti to resnično zabava, slovenski fantje pa so tako in tako videti, da se zabavajo kot še nikoli v življenju,« je omenil Mol, ki z rojakom Christianom Sørumom ruši rekorde v mivkasti odbojki. In zakaj si je za ogled tekem eurovolleyja izbral ravno Slovenijo?

»Tu je noro. Veliko spoštovanje fantom na igrišču, gledati jih je zame resnično navdih. Slovenski navijači so proti Bolgariji vnesli toliko energije v vzdušje, da je bilo to res lepo videti. Tudi Slovenija me je kot kot država presenetila, zelo lepa je in čista glede na količino smeti, domačini so ves čas prijazni. Menim, da bi ljudje kot turisti morali pogosteje priti sem,« je dodal Anders Mol, ki je priznal, da je padel pod vpliv glasnih slovenskih privržencev in navijal za vrsto selektorja Alberta Giulianija

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije