LIGA PRVAKOV

Mourinho sprovociral Torinčane

Manchester United srečno in spretno premagal Juventus v gosteh. V 4. krogu lige prvakov poraz Jake Bijola s CSKA proti Romi.
Fotografija: Takole je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho provociral navijače Juventusa po zmagi v Torinu. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Takole je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho provociral navijače Juventusa po zmagi v Torinu. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Kakšen zasuk v dvoboju Juventusa in Manchester Uniteda v 4. krogu skupinskega dela lige prvakov! Juventus je bil več kot uro igre v popolni prevladi, ki jo je v 65. minuti z lepim golom kronal Cristiano Ronaldo, kar je bil njegov prvi zadetek za Juve v ligi prvakov. Toda v dramatični končnici se je vse obrnilo na glavo, za kar sta poskrbela rezervista Juan Mata in Marouane Fellaini, ki ju je strateg rdečih vragov Jose Mourinho poslal v igro v 79. minuti.
Takole je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho provociral navijače Juventusa po zmagi v Torinu. Foto: Reuters
Takole je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho provociral navijače Juventusa po zmagi v Torinu. Foto: Reuters

Najprej je Mata poskrbel za izenačenje s prostega strela v 86. minuti, štiri minute pozneje je poskušal Fellaini v gneči pred vrati gostiteljev, žoga pa se je nazadnje odbila v mrežo od Juventusovega branilca Leonarda Bonuccija. United je srečno in spretno prišel do pomembne zmage z 2:1.

Podarjena zmaga

To je bil prvi poraz Juventusa po 15 tekmah v vseh tekmovanjih v tej sezoni. Prvi as Ronaldo ga je sprejel s precej grenkobe. »Imeli smo premoč, imeli smo več priložnosti za zadetek, zato bi lahko vse skupaj končali že zgodaj. Manchester ni naredil ničesar, s čimer bi si zaslužil zmago. V bistvu si ni zaslužil niti sreče. Podarili smo jim zmago. Liga prvakov je nekaj posebnega, nikoli se ne smeš sprostiti, lahko se zgodi kar koli. Vesel sem bil svojega zadetka, toda zdaj sem razočaran, saj bi morali to tekmo zlahka dobiti s tremi ali štirimi goli razlike,« je ugotavljal CR7, medtem ko so v črno-belem taboru obžalovali tudi zapravljeni priložnosti, ko sta Sami Khedira in Paulo Dybala stresla okvir angleških vrat.

Ronaldo je še dodal: »Nikoli ni lepo izgubiti, toda morda je ta poraz prišel v ravno pravem trenutku. Imamo izjemno ekipo, smo na vrhu skupine in prepričan sem, da bomo končali na prvem mestu.«

Več kot samo točke

Zato pa je toliko bolj užival karizmatični in provokativni Jose Mourinho, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu vkorakal na igrišče ter izzival navijače, naj še glasneje izrazijo kakšno kritiko na njegov račun oziroma na račun zmage njegovega moštva. Bonucci in Dybala sta bila povsem razkurjena, kapetan Uniteda Ashley Young je zaščitil svojega šefa, medtem ko so predstavniki Uefe hiteli pospremiti Mourinha z igrišča.

»Napadali so me vseh 90 minut. Prišel sem opravit svoj posel in nič več. Po koncu tekme nisem nikogar užalil, le pokazal sem, naj bodo še glasnejši. Bil sem pač vroče krvi, sicer tega verjetno ne bi storil,« je v svojem slogu pojasnil The Special One, ki je glorificiral zmago rdečih vragov in še dodatno posul nekaj soli na rane gostiteljev: »To je fantastična zmaga za nas. Ne gre samo za točke, ki smo jih z Juventusom izgubili doma, ampak za občutek, kako dobro smo igrali. Tudi če bi izgubili, me ne bi zapustil ta občutek. Od prve minute smo igrali zelo dobro proti super ekipi.«

CSKA z igralcem manj

V preostalih dvobojih so bili doseženi bolj ali manj pričakovani rezultati, tudi poraz moskovskega CSKA, za katerega igra slovenski reprezentant Jaka Bijol, proti Romi na domačem stadionu ni nikakršno presenečenje. Devetnajstletni vezist je spet zelo dobro odigral vso tekmo. Roma je povedla že v 4. minuti z golom Kostasa Manolasa, Moskovčani so izenačili v 50. minuti z zadetkom 19-letnega Islandca Arnorja Sigurdssona.


Šest minut pozneje je v ekipi CSKA prejel drugi rumeni karton njegov rojak Hördur Magnusson, ruska obramba pa je še drugič klonila v 59. minuti, ko je končni izid 2:1 za Rimljane postavil Lorenzo Pellegrini. CSKA se bo v preostalih dveh tekmah potrudil, da zadrži tretje mesto v skupini G, daleč spredaj sta Roma in Real Madrid, Bijol, ki je poleti prestopil v CSKA iz velenjskega Rudarja za odškodnino 400.000 evrov, je v vseh tekmovanjih doslej odigral 14 tekem, prispeval je eno podajo za gol. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije