JUDO

Mihael Žgank v Baku kot Mikail Ozerler

Za Slovenijo na svetovnem prvenstvu v judu kar 13 borcev. Naša glavna adutinja spet olimpijska šampionka Tina Trstenjak.
Fotografija: Najboljši slovenski judoisti dobro razpoloženi pričakujejo svetovno prvenstvo v Bakuju. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Najboljši slovenski judoisti dobro razpoloženi pričakujejo svetovno prvenstvo v Bakuju. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Medtem ko sta si včeraj dopoldne pred znanim ljubljanskim hotelom košarkarska reprezentanta Gregor Glas in Gašper Vidmar privoščila kavo, se je v notranjih prostorih predstavilo ducat judoistov, ki se bodo med 20. in 26. septembrom borili pod slovensko zastavo na svetovnem prvenstvu v Bakuju. Kot trinajsta bo sicer v glavnem mestu Azerbajdžana naše barve branila tudi Maruša Štangar (do 48 kg), ki je na včerajšnji novinarski konferenci manjkala, ker pili formo na sklepnih pripravah v Turčiji. V Baku bi zagotovo odpotovala tudi njena starejša sestra Anja Štangar (do 52 kg), če si ne bi pred mesecem poškodovala kolena na treningu v Izoli.

Tako se je priložnost za nastop na SP znova ponudila Petri Nareks, s 35 leti naši najizkušenejši reprezentantki v tem japonskem olimpijskem borilnem športu. »Moram priznati, da nastop na tem prvenstvu prvotno ni bil v mojem načrtu, sva se pa s trenerjem Marjanom Fabjanom po Anjini poškodbi dogovorila, da se ga bom kljub temu udeležila, ker bi bilo lepo, če bi imela Slovenija svojo predstavnico tudi v kategoriji do 52 kilogramov,« je pojasnila Nareksova, ki že vrsto let večino časa posveča judu, zato se ji ni bilo pretirano težko priključiti napornim in proti Bakuju usmerjenim pripravam pod Fabjanovo taktirko.

Kar 131 držav na SP

Kot je še omenila, se bo na tekmovanju v Azerbajdžanu osredotočila predvsem na to, da bi prikazala čim boljše borbe, saj se zaveda, da lahko le z njimi doseže dober rezultat. Slišati je preprosto, v resnici pa seveda ni tako. Za sleherni uspeh se morajo seveda pokriti številni dejavniki, konkurenca v judu, s katerim se ukvarjajo po vsem svetu, je namreč izjemna, kar dokazuje tudi število tekmovalcev in tekmovalk na tokratnem SP. Zanj se je namreč prijavilo kar 806 judoistov in judoistk iz 131 držav! »Kot vselej se bom potrudila po najboljših močeh. Če se bom dobro borila, dober dosežek ne bi smel izostati. Je pa tako, da nas je veliko in da imamo vse podobne želje,« je poudarila olimpijska šampionka Tina Trstenjak (do 63 kg), svetovna prvakinja izpred treh let v Astani, ki si je na lanskem SP v Budimpešti kljub vneti nogi izbojevala srebrno kolajno. Z naslovom podprvaka je pred letom v madžarski metropoli navdušil tudi Mihael Žgank (do 90 kg), ki pa je medtem prestopil v turško reprezentanco, za katero se bo v Bakuju boril pod imenom Mikail Ozerler

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije