POŠKODBA

Kosi z zlomljenim nosom in ličnico

Slovenski smukač po hudem padcu v Bormiu prestal pregled v Ljubljani. Trener Peter Pen meni, da se bo že sredi januarja vrnil na tekmovanja.
Fotografija: Ogled hudega padca Klemna Kosija še vedno vzburja srh. FOTO: Web.de
Odpri galerijo
Ogled hudega padca Klemna Kosija še vedno vzburja srh. FOTO: Web.de

LJUBLJANA – Slovenskega alpskega smučarja Klemna Kosija, ki je v petek grdo padel na smuku za svetovni pokal v Bormiu, so po odpustitvi iz bolnišnice v Sondriu v soboto pregledali v ljubljanskem kliničnem centru ter potrdili zlom nosu in leve ličnice. »Dodatno so naredili preiskave zaradi suma na poškodbo vratne hrbtenice, ki pa so ga, na srečo, ovrgle,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije in pojasnili, da se bodo maksilofacialni kirurgi za način zdravljenja zlomov obraznih kosti odločili danes, ko bodo otekline in odrgnine na obrazu nekoliko splahnele.
Ogled hudega padca Klemna Kosija še vedno vzburja srh. FOTO: Web.de
Ogled hudega padca Klemna Kosija še vedno vzburja srh. FOTO: Web.de

Kdaj se bo 27-letni Klemen Kosi lahko vrnil na smuči, je za zdaj še nejasno. »Moške hitre discipline so zahtevne, tako da se praktično vsak teden poškoduje en konkurent oziroma sotekmovalec. S tem živimo in s takšnim športom se ukvarjamo, tako da smo bili pri Kosijevem padcu kar stoični,« je glavni strateg slovenske moške vrste v hitrih disciplinah Peter Pen ocenil videno na brutalno ledeni progi Stelvio.
 

Pospešeno zdravljenje


Seveda bo ena od trenerjevih skrbi, seveda poleg tistih zdravnikov, Kosijevo uspešno okrevanje. »Pri njem bomo naredili pospešeno regeneracijo, a moramo biti previdni. Ni tako strašno, kot je bil strašen padec. Klemen je z menoj analiziral smuk. Bil je na poti do svojega najboljšega smukaškega rezultata, žal je ostal brez njega in s težkim padcem, a lahko rečemo z lažjimi poškodbami. Menim, da se bo že v sredini januarja vrnil in poskušal odsmučati sezono tako, kot je treba,« je Pen predstavil najnovejše podatke o spodbudnem zdravstvenem stanju Kosija.


Ta je v Bormio prišel z lepo rezultatsko popotnico, a mu je velika smola pokvarila načrte za preboj med elito. Zdaj je seveda najpomembneje, da se uspešno pozdravi, bele steze bodo prišle na vrsto pozneje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije