ŠOK

Kapetan Cedevite Olimpije ostal brez SP

Huda poškodba Eda Murića.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Kapetan košarkarskega moštva Cedevite Olimpije Edo Murić je v soboto v Hali Tivoli predčasno končal odločilno finalno tekmo državnega prvenstva s Helios Suns iz Domžal, ki jo je njegova ekipa dobila za dvajseti naslov prvaka. Zaradi poškodbe desnega kolena in daljšega okrevanja pa ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu.

Današnji zdravstveni pregled je pokazal, da si je strgal sprednjo križno vez desnega kolena in dalj časa ne bo mogel igrati, so sporočili iz Olimpije.

Slovenska reprezentanca bo s pripravami predvidoma začela 17. julija. Po pripravljalnih tekmah bo na SP od 25. avgusta do 10. septembra na japonski Okinavi igrala v predtekmovalni skupini z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Murić je sobotno tekmo zaključil v drugi četrtini. Poškodbi navkljub se je v drugem polčasu tekme vrnil na klop in po zaključku četrte finalne tekme dvignil pokal za naslov državnega prvaka, njegovega tretjega v dresu Cedevite Olimpije, skupno pa že sedmega v karieri.

V kapetanski vlogi je Murić skupaj s svojimi soigralci poskrbel, da je ljubljanska ekipa še drugo sezono zapored osvojila vse tri lovorike v domačih tekmovanjih, hkrati pa osvojila jubilejni dvajseti naslov slovenskega državnega prvaka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije