TURNIR V WIMBLEDONU

Marketa Vondroušova je junakinja nove češke teniške pravljice

Marketa Vondroušova je prvič zmagala za grand slam. Upa, da bo trener v Wimbledonu držal obljubo o tetovaži.
Fotografija: Sreči Markete Vondroušove ni bilo konca. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Odpri galerijo
Sreči Markete Vondroušove ni bilo konca. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Wimbledon je v svoji dolgi zgodovini na seznamu dobil novo ime zmagovalke. Prestižne lovorike in rekordno visoke denarne nagrade 2,7 milijona evrov se je veselila Čehinja Marketa Vondroušova. V velikem finalu je ugnala tunizijsko igralko Ons Jabeur s 6:4, 6:4.

Veselo pa je bilo ob koncu tedna tudi na Češkem. Ta ugledna teniška dežela je dobila svojo tretjo zmagovalko Wimbledona: niz Jana Novotna (1998), Petra Kvitova (2011, 2014) je zdaj nadaljevala Marketa Vondroušova. Seveda gre ob tem omeniti še 10 (!) lovorik nepozabne Martine Navratilove, rojene leta 1956 v Pragi, ki pa je svojo sanjsko teniško pot tlakovala pod zastavo ZDA.

Letošnja zmagovalka je pred tremi tedni praznovala 24. rojstni dan, doma je iz okolice znamenitega češkega zdravilišča Karlovy Vary, pred wimbledonskim turnirjem ji ob pogledu na 42. mesto lestvice WTA velika večina strokovnjakov ni pripisovala kandidature za lovoriko, v tem primeru njene prve doslej za grand slam.

Mama raje gleda nastope v domači dnevni sobi

Toda nato je presenetila številne, obenem pa razveselila rojake na Češkem, kjer ima tenis izjemno tradicijo, med dekleti pa se svetu vedno znova predstavi katera od novih junakinj in tako je to zdaj Vondroušova. Njenemu veselju ni bilo konca. »Želela sem si najprej do prostora z mojimi najbližjimi in spremljevalnim štabom. Takoj sem videla solze v očeh soproga Štepana. Ne vem, lovorika na turnirju za grand slam je posebna, ta v Wimbledonu pa še bolj cenjena od drugih,« je čustveno govorila češkim poročevalcem, povedala, da mama raje gleda njene nastope v domači dnevni sobi, seveda pa ni šlo niti mimo namiga o tetovaži, ki naj bi jo, in sicer prvo doslej, zdaj dobil njen trener Jan Hernych.

Pa bo res zdaj en del njegovega telesa krasila podoba nove wimbledonske zmagovalke, kot je v šali Marketa napovedala pred finalom? »Ha, to bomo pa še videli. No, upam, da bo držal obljubo in si dal narediti tetovažo. Morda pa si za spomin na ta uspeh narediva vsak svojo z enako podobo ali znamenjem,« je še dejala Čehinja in dodala, da se zelo veseli večerje šampionov, lepe obleke na slovesnosti, obenem pa se je v hipu razveselila tudi čestitk državnega vrha – predsednika Petra Pavla in prvega moža češke vlade Petra Fiale

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije