KRKA

Gradi mlade in lovi zmage

Simon Petrov uspešen na Krkini klopi. Zadržal je ligo ABA, dal minute nadarjenim.
Fotografija: Simon Petrov in trener Petrol Olimpije Jure Zdovc se bosta v tej sezoni še merila. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Simon Petrov in trener Petrol Olimpije Jure Zdovc se bosta v tej sezoni še merila. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Krki je uspelo ohraniti svoje regionalne košarkarske horizonte. Simonu Petrovu, trenerju Krke, se je v dveh letih posrečilo, da je Krko ekspresno vrnil med elito, jo tam zadržal in še kalil mlade (Miha Škedelj je prišel do članske reprezentance), od katerih so mnogi že dvignili roke. Petrov pač ne.
Simon Petrov in trener Petrol Olimpije Jure Zdovc se bosta v tej sezoni še merila. FOTO: Drago Perko
Simon Petrov in trener Petrol Olimpije Jure Zdovc se bosta v tej sezoni še merila. FOTO: Drago Perko

»Po zmagi proti Olimpiji v zadnjem krogu lige ABA nam je z ramen padlo precejšnje breme, a sezone še ni konec. Posebne motivacije niti ne potrebujemo. Vsi radi zmagujemo, cilj pa je jasen, naslov državnega prvaka,« razmišlja Petrov, ki ne poveličuje zahtevnosti naloge, ki jo je imel v tej sezoni. »Košarko imam rad, to z veseljem delam, ker me veseli. Je pa to delo za 24 ur in sedem dni v tednu. Res je tudi, da smo se soočali s poškodbami in boleznimi. To je ekipo metalo iz ritma. Vnovič smo nekaj mladim ponudili minute za razvoj, to bomo tudi nadaljevali,« napoveduje Petrov, ki ima v teh tednih pravo bolnišnico.

Zaradi zadnje poškodbe kolena je konec sezone za Domna Bratoža, po udarcu v roko okreva Dominik Mavra, koleno muči Dina Cinaca, tetiva Luko Lapornika, nekaj zdravstvenih težav ima Jure Lalić. »Ko se bomo spet sestavili, bomo pravi, košarka pa gledljiva,« napoveduje Petrov, ki še ne pogleduje v novo sezono, čeprav ima še eno leto veljavno pogodbo.

»Najprej želimo uspešno končati sezono, nato pa bo v naših mislih novo poglavje,« sklene novomeški trener, čigar zasedba je v rednem delu lige ABA ugnala tri od štirih polfinalistov tekmovanja, izgubljala pa praviloma z neposredno konkurenco. Tudi zato so v mestu ob Krki trepetali do konca.


Brez radikalnih posegov


»Sem prvi zagovornik Simona Petrova. Najlažje je v težkih trenutkih zamenjati trenerje in se potem tolažiti, da smo storili vse, kar je bilo mogoče. Če verjameš v nekaj, sprememb ni, ne glede na to, ali zunaj sije sonce ali dežuje. Obenem pa je jasno, da v naslednji sezoni v KK Krka nikakor ne smemo priti več v takšen položaj, v kakršnem smo bili letos. Izpostavil bi tudi dobro delo prvega analitika v klubu, to je Dalibor Damjanović, in Mateja Glihe, ki skrbi za telesno pripravo igralcev,« klubski predsednik Andraž Šuštarič izraža podporo Petrovu in ocenjuje minule mesece. Pogled pa je usmerjen naprej.


»Načelo kluba je, da ekipo nadgrajujemo, ne pa radikalno zamenjamo. To je načrt tudi za naslednjo sezono. Zadnji prihod je bil Dominik Mavra, izkazal se je kot dobra okrepitev,« sklene prvi mož novomeškega kluba.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije