ALPSKO SMUČANJE

Klemen Kosi žrtev stelvijskega pekla

Mariborčan grdo padel na smuku za svetovni pokal v Bormiu. Italijana Dominik Paris in Christof Innerhofer odnesla dvojno zmago.
Fotografija: Klemna Kosija so po padcu odpeljali v bolnišnico s helikopterjem. FOTO: AP
Odpri galerijo
Klemna Kosija so po padcu odpeljali v bolnišnico s helikopterjem. FOTO: AP

LJUBLJANA – Italijani so na zadnjem smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v letošnjem letu v Bormiu slavili dvojno zmago. Najhitrejšo linijo na brutalni ledeni progi Stelvio je ubral Dominik Paris, ki je bil 36 stotink sekunde hitrejši od rojaka Christofa Innerhoferja na drugem mestu. Italijanoma na vrhu se je s tretjim mestom najbolj približal Švicar Beat Feuz (+0,52), ki ostaja na vrhu smukaškega seštevka. Bormio tokrat za slovenski tabor ni bil srečen kraj. Klemen Kosi, ki je na startu nosil številko 35, je grdo padel, Martin Čater s številko 28 pred njim je zašel iz idealne linije in je odstopil ter ostal brez uvrstitve. Miha Hrobat (39. mesto, +3,61) in Boštjan Kline (44., +4,14.) sta nastopila po padcu reprezentančnega kolega, prišla v cilj, a sta bila njuna zaostanka prevelika za uvrstitev med trideseterico in točke svetovnega pokala.

Bil pri zavesti

Kosiju, ki je zelo dobro začel sezono z devetim in 15. mestom na superveleslalomu in smuku v Beaver Creeku, je trenutek nepazljivosti na zahtevni in ledeni progi Stelvio v Bormiu odnesel vrhunsko uvrstitev. Mariborčan, ki je bil od Slovencev najbolj konkurenčen na obeh treningih, je imel do padca zelo dober čas. Nato ga je v spodnjem delu proge v enem od zavojev pri veliki hitrosti, ta naj bi znašala vsaj 120 km na uro, nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje, nato ga je s hrbtom vrglo v zaščitne mreže. Prebil je tri sloje zaščitnih mrež, ki so postavljene ob progi, in nepremično obležal na trebuhu. Sedemindvajsetletni član Smučarskega kluba Branik po prvih podatkih ni izgubil zavesti. Tekma je bila za 20 minut prekinjena, Slovenca so zelo hitro s helikopterjem odpeljali v bližnjo bolnišnico v Sondrio. Kako hudo se je poškodoval in kdaj se bo lahko vrnil na proge, za zdaj še ni znano, opraviti morajo vse preglede in slikanje. Je pa bilo njegovo stanje včeraj vzpodbudno, bil je pri zavesti in je normalno odgovarjal na vprašanja, premikal je roke in noge, imel pa je bolečine v vratu in odrgnine po obrazu. V Bormiu bo danes na sporedu še moški superveleslalom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije