1. SNL

Bravo za Bravo in trenerja

V 14. krogu 1. SNL Celjani še povečali prednost pred zasledovalci. Maribor šele v sodnikovem dodatku strl zadnjeuvrščeno Rogaško.
Fotografija: Aleš Arnol je v dobrega pol leta Bravo popeljal iz bitke za obstanek v kandidata za Evropo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleš Arnol je v dobrega pol leta Bravo popeljal iz bitke za obstanek v kandidata za Evropo. FOTO: Jože Suhadolnik

Celje zanesljivo drvi proti naslovu jesenskega nogometnega prvaka, toda vodilno moštvo, ki šele v tretji sezoni žanje šampionske investicije, ima v 1. SNL ta trenutek najmanj enakovrednega tekmeca. To ni drugi Koper ali tretja Olimpija ali peti Maribor, temveč četrti Bravo. Šiškarji so v 14. krogu na koprski Bonifiki izpeljali še eno odlično tekmo, jo zagodli favoriziranim Koprčanom, a osvojili le točko.

»Več si nismo zaslužili. Približno 60 minut nismo bili kos agresivnemu, močnemu in dobremu nasprotniku,« je po še drugem neodločenem izidu na trenerskem stolčku Kopra povedal Safet Hadžić. Po prvencu Kazahstanca Ramazana Orazova so Koprčani dobre pol ure držali tri točke, toda Ljubljančani so veliko tvegali in bili nagrajeni z izenačujočim golom Matica Ivanška. Najstnik, ki je poleti dopolnil 19 let, je v prejšnjem krogu odločil zmagovalca proti Mariboru, zdaj je porinili žogo v mrežo še za točko.

Še bolj tvegano je, če ne tvegaš

»Res smo si upali, a še bolj tvegano je, če sploh ne tvegaš,« je slikovito pojasnil res lepo in premočno predstavo svojih igralcev trenersko presenečenje sezone Aleš Arnol. Škofjeločan s stalnim prebivališčem v Radovljici je pozimi stopil v velike čevlje prijatelja Dejana Grabića, zdaj lahko mirne volje »predava«. Bravo je na igrišču odlično postavljen, igra taktično dovršeno in ima igralce, ki si upajo ter imajo v glavah in nogah potezo več.

»Želim, da igralec poskuša storiti to, kar želi, in da ve, da ne bo kaznovan, če ne bo uspešen,« je razkril eno od svojih pravil 39-letnik, ki prizna, da je bil resnično peklenski napadalec Matej Poplatnik njegov izbor in da je moštvo lahko začel selekcionirati še pred koncem minule sezone, ko si je Bravo zagotovil obstanek. »Smo mladi in še napredujemo. A se držimo naših zmožnosti,« z Bravom še ni rekel zadnje pravnik v nastajanju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije