BIATLON

Bohinjec noče revolucije

Mrzlično pričakovanje volitev za predsednika zbora za biatlon. Če bo to Blaž Repinc, bo Janez Ožbolt ostal vodja panoge.
Fotografija: Blaž Repinc širšim biatlonskim krogom ni prav posebno znan. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Blaž Repinc širšim biatlonskim krogom ni prav posebno znan. FOTO: osebni arhiv

LJUBLJANA – Člani slovenske biatlonske reprezentance so zaokrožili temeljite priprave v Avstriji, zdaj se selijo v svoj domači bazni tabor na Pokljuki, od koder bodo pospremili razplet zanimivega boja za predsednika zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije. Pisali smo o želji po vrnitvi Sreča Barbiča, njegov tekmec v boju za vrh pa je Blaž Repinc.

Doma je v Bohinjski Bistrici, aktiven je bil doslej pri domačem klubu, do omenjenega slovenskega baznega tabora na veliki gorenjski planoti nima daleč. Zato ga je bilo moč srečevati na prireditvah različne ravni, kajpak tudi tistih najodmevnejših za svetovni pokal. In razumljiva je njegova želja – tako kot tudi njegovega protikandidata Barbiča v petek na volitvah –, da bi predsedoval zboru prav takrat, ko bo Slovenija drugič doslej gostila največje tekmovanje v tej športni panogi: svetovno prvenstvo 2021.

»Rdeča nit usmeritev mora biti namenjena predvsem razvoju domače baze mladih biatloncev,« nam je v pričakovanju volilne seje na sedežu SZS v Ljubljani dejal mož s pisanimi izkušnjami s klubske scene, vidneje pa doslej v vrhu slovenskega biatlona še ni bil navzoč. Kot je potrdil, se bo zavzemal za ohranitev dosedanjega vodstva zveze in reprezentance, torej z Janezom Ožboltom kot vodjo panoge in Urošem Velepcem v vlogi glavnega trenerja, saj je prepričan o pravilnih usmeritvah pred nadaljevanjem olimpijske štiriletke s seveda silno pomembno vmesno etapo na svetovnem prvenstvu v Sloveniji: »Rad bi dobro sodeloval prav z vsemi klubi v uresničevanju želje, da biatlon postane odprta panoga za vsakogar, ker bi bilo tako kar najširšemu krogu mladih omogočeno preizkušanje v smučini in na strelišču.«
 

Novi vodja servisa


A po medli prejšnji zimi, ko niti vodilni slovenski biatlonec Jakov Fak ni dosegel uvrstitve na stopničke (leto prej je osvojil srebrno olimpijsko kolajno), se zaveda nujnosti nekaterih premišljenih in racionalnih potez. Ena takšnih bo zagotovo tudi izbira novega vodje servisa, potem ko se čarodej Anže Globevnik po dolgih letih poslavlja od reprezentance. Resda bo z njo občasno še sodeloval, zagotovo denimo na domači tekmi, a na dlani je že od prejšnje sezone, da brez novinca v tej zelo pomembni in odgovorni vlogi ne bo šlo.

»Jasno je, da mora biti servis na želeni poti k odmevnim dosežkom v svetovnem pokalu brezhibno urejen,« pravi Repinc. Če bo izvoljen, se bo moral pri priči seznaniti prav s to izbiro, pri kateri sicer zbor za biatlon že vidno zamuja. Blizu prihodu k reprezentanci naj bi bil eden od strokovnjakov s področja servisa iz tujine, najverjetneje Nemčije, a doslej uradnega potrdila še ni bilo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije