ROKOMET

Angolki še nista Krimovi tigrici

Afriških rokometašic ni v Ljubljani, zadevo zdaj rešuje IHF. Cazangova in Carlosova imata dve veljavni podpisani pogodbi.
Fotografija: Magda Cazanga angolskega dresa še ni zamenjala za Krimovega. FOTO: Telegraph
Odpri galerijo
Magda Cazanga angolskega dresa še ni zamenjala za Krimovega. FOTO: Telegraph

LJUBLJANA – Rokometašice Krima Mercatorja že veselo igrajo v novi sezoni, odmevni angolski okrepitvi pa še nista pristali na letališču prestolnice. Magda Alfredo Cazanga in Azenaide Danila Jose Carlos, imenovana tudi Zizica, sta bili napovedani kot močni strelski orožji na zunanjih položajih, a še vedno nista oblekli ljubljanskega dresa in odigrali kakšne sekunde v vrsti trenerja Uroša Bregarja. Nekdanja igralka in zdaj članica izvršilnega odbora kluba Deja Ivanovič se vneto ubada z afriško uganko, zadeva pa je bila v reševanje predana mednarodni instituciji.

»Še vedno čakamo na razplet, zadevo smo predali na Mednarodno rokometno zvezo in čakamo na njen uradni odgovor. Pri obeh igralkah se je zapletlo z njunimi papirji, izkazalo se je, da imata dve veljavni podpisani pogodbi. Se pravi z nami in s svojim prešnjim klubom Atletico Petroleos de Luanda. Igralki si zagotovo in maksimalno želita priti, sta pa bili, kot kaže, zavedeni s strani njunega zastopnika. Dejstvo je, da igralki še nista prišli in da čakamo na odločitev IHF,« je pojasnila Deja Ivanovič.

Ekipa Krima Mercatorja pa sicer v novi sezoni doma gazi tekmice. Krimovke so v tekmi slovenskega superpokala Zagorje ugnale z 51:11, strelske vaje pa ponovile v uvodni tekmi državnega prvenstva, ko so Ljubljano premagale z 49:18. »Kakovostna razlika v Sloveniji se je poglobila, drugi klubi imajo še manj denarja, upada število igralk oziroma starejše ne vztajajo več pri igranju,« je ocenil trener Uroš Bregar. Zato bo za krimovke resnično prava preizkušnja liga prvakinj, kjer so v skupini z evropskimi klubskimi prvakinjami iz Györa, Thüringerjem in Podravko. »V ligi prvakinj bodo v zdajšnjem položaju zato več igrale Slovenke, kar pa je dobro za reprezentanco in za razvoj teh mladih igralk,« je dopolnil Krimov strateg.

Krimovke so pred novim tekmovalnim obdobjem poleg nesojenih Angolk okrepile še vratarka Maja Vojnović ter Hrvatica Dora Krsnik in Makedonka Sara Ristovska, udarni ekipi pa sta bili pridruženi Hana Vučko in Nina Žabjek. »S Slovenkami, mladimi močmi, sem zadovoljen, v tem prvem obdobju sicer ne pričakujem njihovega res velikega doprinosa, zagotovo pa so seveda dolgoročna okrepitev. Ristovska in Krsnikova pa sta se dobro vklopili, veliko bosta dodali naši ekipi,« je sklenil Uroš Bregar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije