Aluminij bi kar obe lovoriki

Kidričani v vlogi tihih favoritov v 1. SNL. Dejan Petrović jeseni izpustil le osem minut.
Fotografija: Dejan Petrović ima eno od najvidnejših vlog pri Aluminiju in v slovenski reprezentanci do 21 let. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Dejan Petrović ima eno od najvidnejših vlog pri Aluminiju in v slovenski reprezentanci do 21 let. FOTO: Tadej Regent

Olimpijo in Maribor ločijo štiri točke. Toliko za Ljubljančani zaostaja tudi Aluminij. Moštvo iz Kidričevega položaj na lestvici 1. SNL postavlja v vlogo prvega izzivalca zeleno-belih in bo že v prvem spomladanskem dejanju sezone igralo derbi resnice. Celjsko-kidriško popoldanski dvoboj bo 22. t. m. razkril, kdo je bliže vrhu. Obenem bo tudi nadvse vznemirljiv uvod v večerni največji slovenski derbi v Ljudskem vrtu.

Aluminij brusi kopačke in formo na hrvaški obali ter potihem načrtuje, da bi v drugem delu sezone krepko premešal karte na prvoligaškem zemljevidu. Pravzaprav jih meša že poldrugo leto in v tem času se je v vlogo enega od najvidnejših igralcev prelevil tudi mladi reprezentant Dejan Petrović. Jeseni je bil zvezni igralec ob Maticu Vrbancu eden od dveh nepogrešljivih domačih motorjev moštva, ki ima vlogo tihega favorita iz ozadja.

»O naši vlogi nisem razmišljal, res pa je, da je razvojna evolucija zelo uspešna in še ni dosegla tekmovalnega vrhunca. Spomladi bomo napadli vrh in pokalno lovoriko. Cilj je resda le eden, uvrstitev v evropsko klubsko tekmovanje, a zakaj se ne bi ozirali za obema naslovoma. Zaradi manjšega števila tekem je bližnjica do Evrope pokalno tekmovanje, ligaška pa je daljša in zahtevnejša,« je bil zrel, a hkrati mladostniško drzen 22-letnik iz Frama.

Aluminij bo imel spomladi na voljo pravzaprav celotno jesensko moštvo. Sicer visi v zraku odhod stebra obrambe Ilije Martinovića, toda njegov prestop naj ne bi spremenil veliko, saj je Aluminij že v preteklosti znal nadomestiti odhode najboljših igralcev.
 

Dopušča tudi možnost selitve


»Kakovost moštva je v tem, da ni odvisno od enega igralca, saj je večina igralcev že dlje skupaj. Trener Slobodan Grubor je dobro postavljenim temeljem dodal še nekaj svojih zamisli, ki so se prijele. Zato si povsem upravičeno lahko obetamo veliko, sposobni smo se kosati z najboljšimi na papirju,« je Petrovič samozavesten, odločen in dovolj previden, saj poudarja, da sta tudi Mura in Celje tekmeca, ki se lahko zavihtita v vrh.
Ali je bil Dejan tudi odkrit? Ni skrivnost, da je mladi reprezentant, ki ga prihodnje leto čaka evropsko prvenstvo do 21 let, v precepu. Na eni strani ima ponudbe tujih klubov in ga nadvse mika prestop v tujino, na drugi večji zaslužek in zahtevnejše prvenstvo ne zagotavlja igranja ali napredovanja. Veliko njegovih vrstnikov v tujini doživlja kalvarijo.

»Sem v obdobju, ko je zelo pomembno, da igram, kar bom upošteval pri morebitnem prestopu. Treba bo biti pazljiv, zato ne bom silil z glavo skozi zid, saj vem, da je v tujini konkurenca zahtevna in velika. Za zdaj sem zadovoljen s tem, kako se razvija moja kariera. Nima nihanj in se vzpenja,« je povedal in priznal, da ne bi bilo presenečenje, če bi v naslednjih tednih odšel drugam.

»Zanimanje obstaja in dopuščam vse različice, ampak razmišljam le o eni, o tej, ki je povezana z Aluminijevimi spomladanskimi ambicijami,« je postavil piko na i igralec, ki je spomladi le enkrat v dvajsetih tekmah odšel z igrišča predčasno. Igral je 1792 minut od maksimalnih 1800. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije