OLIMPIJSKE IGRE

FOTO: Tako so se potili Slovenci

Za olimpijsko slavo se je danes potegovalo 12 slovenskih športnikov.
Fotografija: Anamarija Lampič med olimpijsko tekmo v sprintu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anamarija Lampič med olimpijsko tekmo v sprintu. FOTO: Matej Družnik

PJONGČANG – Torek je v Južni Koreji prinesel odločitev o alpski kombinaciji za moške, komplete medalj pa so razdelili tudi v sprintu v smučarskih tekih.
V alpski kombinaciji, kjer je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher, so nastopili tudi Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Štefan Hadalin. Najboljša sta bila Hadalin na 8. in Kosi na 10. mestu.
Slovenska deskarja Tim Kevin Ravnjak in Tit Štante sta že končala nastope v snežnem žlebu, saj se nista uvrstila v prvo dvanajsterico, ki se bo v sredo pomerila za olimpijska odličja.

Najdlje Lampičeva

Največ železa v ognju smo imeli Slovenci v smučarskih tekih. Ženske so se pomerile v sprintu v klasični tehniki. V kvalifikacijah so nastopile Katja Višnar, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Anamarija Lampič. Najdlje je prišla Lampičeva, ki je obstala v polfinalu in skupaj osvojila 7. mesto (tako je na strani Fisa, čeprav je bila Lampičeva kot četrta v drugi polfinalni skupini počasnejša od četrte in pete v prvi skupini Caldwellove in Parmakoskijeve; v polfinalu je bila torej počasnejša od petih tekmovalk iz prve in od treh iz druge skupine in tako dosegla deveti polfinalni čas).
Miha Šimenc in Janez Lampič sta obstala v kvalifikacijah sprinta za moške v klasični tehniki. Olimpijski prvak je postal Norvežan Johannes Klaebo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije