ELON MUSK

Genij, ki vztrajno preizkuša potrpljenje delničarjev

Bo Elonu Musku uspelo odpraviti težave pri proizvodnji najcenejšega Teslinega električnega avtomobila model 3, ki so podjetje letos pripeljale do rekordne izgube?
Fotografija: Z zadnjo izbranko Claire Boucher na prireditvi Met Gala FOTO: AFP
Odpri galerijo
Z zadnjo izbranko Claire Boucher na prireditvi Met Gala FOTO: AFP

Je eden najprepoznavnejših in najbolj karizmatičnih poslovnežev Elon Musk genij, ki bo uresničil vsaj del svojih izjemno drznih načrtov na Zemlji in v vesolju, ali bolj Ikar, ki je poletel previsoko in bo z ožganimi poslovnimi krili kmalu strmoglavil? Človek, ki je napovedal, da bodo pri Tesla Motors letos izdelali 500.000 električnih avtomobilov, do konca aprila pa so jih komaj 30.000, je v škripcih. Na model 3 namreč čaka več kot 450.000 ljudi in počasi izgubljajo potrpljenje.

Bebavo vprašanje

Tesla Motors je imel v prvih treh mesecih letos rekordno izgubo, ki se je na letni ravni povečala s 330 na 709 milijonov dolarjev. Za dodatni padec delnic podjetja je poskrbel kar kontroverzni šef Elon Musk sam, ki je vprašanje finančnega analitika, od kod bo podjetje dobilo denar za zagon proizvodnje modela 3, označil za »dolgočasno in bebavo«, zatem pa prenehal odgovarjati na vprašanja v zvezi s tem.
Z zadnjo izbranko Claire Boucher na prireditvi Met Gala FOTO: AFP
Z zadnjo izbranko Claire Boucher na prireditvi Met Gala FOTO: AFP

Musk si za takšno izjavo ne bi mogel izbrati slabšega trenutka, so ugotavljali na Wall Streetu. Pri proizvodnji modela 3 ima precejšnje težave in bo kmalu potreboval najmanj dve milijardi svežega kapitala.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije