Dončić do novega trojnega dvojčka – »On je čarovnik z žogo in ga je res težko ustaviti«

Ekipa Dallas Mavericks je proti Clevelandu zmagala s 131 proti 111. Letos na gostovanju sicer še ni bila poražena.
Fotografija: Ekipa Dallas Mavericks je proti Clevelandu zmagala s 131 proti 111. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Ekipa Dallas Mavericks je proti Clevelandu zmagala s 131 proti 111. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Luka Dončić v ligi NBA ne popušča. V noči na ponedeljek, ko so njegovi Dallas Mavericks igrali proti Clevelandu, je znova dosegel trojni dvojček, že tretjega v tej sezoni. Cavaliersi so doživeli prvi poraz na domačem parketu letos.

Dvajsetletni Dončić je postal najmlajši košarkar v Ligi NBA, ki je dosegel dva zaporedna trojna dvojčka z vsaj 25 točkami. Ljubljančan je sinoči dosegel svoj še enajsti karieri trojni dvojček in drugega zapored z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.S petnajstimi podajami na tekmi je Dončić izenačil svoj karierni dosežek. Petnajst podaj je imel tudi na prejšnji tekmi proti Los Angeles Lakers, na kateri je prav tako vpisal trojnega dvojčka. Dallas je tekmo z jezerniki po podaljšku izgubil, Dončić pa je dobil udarec v glavo in so mu morali šivati rano, a je nadaljeval tekmo. Proti Clevelandu je bila poškodba že pozabljena.

Dončić pri svojih komaj 20 letih s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige. Ljubljančan je prišel do svojega enajstega kariernega trojnega dvojčka na svoji 78. odigrani tekmi v ligi NBA. Enajst trojnih dvojčkov je tudi največ v ligi NBA pri košarkarjih, ki še niso dopolnili 21. rojstnega dne. Magic Johnson, ki je držal prejšnji mejnik, je v Dončićevi starosti dosegel sedem trojnih dvojčkov.

S petnajstimi podajami na tekmi je Dončić izenačil svoj karierni dosežek. FOTO: Ronald Martinez/AFP
S petnajstimi podajami na tekmi je Dončić izenačil svoj karierni dosežek. FOTO: Ronald Martinez/AFP


Pri Clevelandu je imel Kevin Love prav tako 29 točk, Tristan Thompson pa je tekmo končal z 11 točkami in 12 skoki. »On je čarovnik z žogo in ga je res težko ustaviti,« je Slovenca pohvalil tekmec Love. »Res uživam igrati košarko in danes sem se zagotovo zelo zabaval. Na vsaki tekmi želim igrati dobro, ker mi je zabavno igrati košarko,« pa je po tekmi povedal Dončić.

Do nove zmage je prišel tudi Goran Dragić, ki je z ekipo Miami Heat s 129 proti 100 ugnal ekipo Houston Rockets. Slovenski košarkar je prispeval 15 točk.

Zelo dober večer je tudi za LeBronom Jamesom, ki je tako kot Dončić na drugi tekmi zaporedoma dosegel trojnega dvojčka. Njegova ekipa Los Angeles Lakers je s 103:96 premagala San Antonio Spurs za še peto zmago po vrsti. James je vpisal 21 točk, 11 skokov in 13 podaj za jezernike. Izkazal se je tudi nova okrepitev moštva iz mesta angelov Anthony Davis, ki je dosegel 25 točk in 11 skokov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije