EKSTREMNO?

Šokirala z izjavo o otrocih in plenicah

Objavljeno 09. februar 2019 18.00 | Posodobljeno 04. februar 2019 14.55 | Piše: T. V.

Prepričana je tudi, da bi moralo biti žgečkanje otrok brez njihove privolitve nezakonito.

Lottie Daley je precej razburila nekatere gledalce. FOTO: Zaslonski posnetek
Britanka Lottie Daley, prijateljica komika Russlla Branda, ki je izjavil, da bi moralo biti šeškanje otrok brez njihovega privoljenja nezakonito, je šla še dlje: dejala je, da bi morali starši otroke vprašati, ali jim smejo zamenjati plenice. Lottie je med gostovanjem v pogovorni oddaji odkrila, da svojima hčerama vedno pove, da jima bo menjala plenice, in da ju vedno vpraša za dovoljenje, preden ju skopa.
 
image
Lottie Daley je precej razburila nekatere gledalce. FOTO: Zaslonski posnetek
»Otrok mora od rojstva vedeti, da se mu menjajo plenice. Vedeti mora, da je to njegovo telo. Ne gre za to, da mi mora reči »da« ali »ne«, ampak se moraš prepričati, da jih to, kar jim počneš, ne moti. Ko kopam svoji starejši hčerki, stari pet in sedem let, ju vedno vprašam, ali jima smem umiti intimne dele telesa,« je pojasnila Lottie, sicer mati treh otrok. Za dovoljenje ju vpraša tudi, kadar jih želi požgečkati: »Vprašala sem ju, ali bi jima bilo všeč, če bi to delal nekdo drug, in odgovorili sta, da bi bili prestrašeni.« Prepričana je, da bi moralo biti žgečkanje otrok brez njihove privolitve nezakonito.
 
Lottie je s svojim stališčem šokirala marsikaterega gledalca in izzvala val zgražanja na spletnih omrežjih. »Kam gre ta svet? Kmalu brez dovoljenja ne bomo smeli več dvigniti in objeti svojih otrok,« je zapisal eden izmed komentatorjev.
Deli s prijatelji