ZDRAVLJENJE

Teh dveh zdravil nikoli ne smemo jemati zjutraj

Zdravniki tako svetuje svojim pacientom – niti predstavljati si ne morete posledic.
Fotografija: Zdravila proti holesterolu imajo boljši učinek, če jih jemljemo zvečer. FOTO: Eldinhoid Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Zdravila proti holesterolu imajo boljši učinek, če jih jemljemo zvečer. FOTO: Eldinhoid Getty Images/istockphoto

Ali veste, kdaj jemati zdravila za krvni tlak in holesterol? Če jih vzamete zjutraj, delate veliko napako! Veliko Slovencev trpi za visokim krvnim pritiskom ali povišanim holesterolom, zato jemljejo določena zdravila.

image_alt
Kardiolog brez dlake na jeziku: Teh 9 živil sem prepovedal ljudem, ki jih imam rad

Toda mnogi ne vedo, kdaj je najboljši čas za jemanje zdravil za krvni tlak ali holesterol.

Zdravniki iz univerzitetne bolnišnice Staten Island, razkrivajo, kdaj piti zdravila za krvni tlak in holesterol. In morda boste presenečeni. Možno je, da tudi ta zdravila vzamete takoj, ko vstanete, da ne pozabite in »poskrbite« za obveznosti tistega dne. Ampak to je velika napaka.

Antihipertenzivi, kot so zaviralci beta ali zaviralci kalcijevih kanalčkov, imajo ugoden učinek, če jih jemljemo zvečer. Če pa jih pijete zjutraj, se lahko pojavi stranski učinek utrujenosti in izčrpanosti, ki vas bo spremljal celo jutro.

Zdravila proti holesterolu imajo boljši učinek, če jih jemljemo zvečer, saj velja, da večina holesterola v telesu nastane v zgodnjih jutranjih urah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije