ODPRTA KUHINJA

Nedeljsko kosilo: marinirana piščančja stegna, ki se kar topijo

Za vse, ki se vam ob nedeljah ne da ukvarjati z zahtevnimi mesnimi jedmi, s katerimi je veliko dela in vzamejo preveč časa.
Fotografija: Marinirana piščančja stegna (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
Marinirana piščančja stegna (Foto: Sonja Ravbar)

Tako pripravljeno meso bo en dva tri v pečici, lepo bo šlo narazen in topilo se bo v ustih. Da o bogatem okusu, ki ga bo prispevala marinada, niti ne govorimo. Moji domači si tega piščančka pogosto zaželijo, zato verjamem, da bo všeč tudi vam.

Če kuhate za štiričlansko družino, priporočamo, da količino podvojite.

Marinirana piščančja stegna

  • 500 g piščančjih stegen brez kosti in kože

Marinada

  • 80 ml olja
  • 50 ml sojine omake
  • 150 ml pasate ali paradižnikove omake iz kozarčka
  • žlička naribanega svežega ingverja
  • sok limone
  • žlička suhega česna
  • žlica gorčice
  • žlička medu
  • poper

Priprava

  1. Najprej zmešamo vse sestavine za marinado. Nato v marinado zložimo meso, dobro pregnetemo in pokrijemo s prozorno folijo. Pustimo stati vsaj pol ure, bolje pa bo, če se bo prepajalo vsaj 3 ure.
  2. Pečico vključimo na 180 stopinj, ventilacija.
  3. Ponev, ki je primerna tudi za pečico, postavimo na ogenj in v njej nežno popečemo meso (skupaj z marinado) z vseh strani. Nato jo potisnemo v pečico in pečemo 40 minut.
  4. Ponudimo ob rižu. Najbolje dušenem s čebulo in klinčki.

...
...

Priporočamo še: Nedeljsko kosilo: goveji ptički v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije