DELOINDOM

Kako shranjujemo in kdaj mehčamo kivi

Sadeži aktinidije, ali po domače kiviji, so primerni za uživanje šele takrat, ko se toliko zmehčajo, da se meso ob pritisku na kožico nekoliko vda. Takrat so sočni, vendar še vedno kompaktni in ravno prav kislo-sladkega okusa.
Fotografija: Zorenje trdega kivija lahko pospešimo, če ga v vrečki ali zaprti škatli hranimo skupaj z jabolki, bananami ali hruškami. FOTO: Irina P. Photographer/Shutterstock
Odpri galerijo
Zorenje trdega kivija lahko pospešimo, če ga v vrečki ali zaprti škatli hranimo skupaj z jabolki, bananami ali hruškami. FOTO: Irina P. Photographer/Shutterstock

Priporočljivo je, da ljubitelji tega sadja, ki ga v manjših količinah kupujejo v trgovini ali na tržnici, izbirajo še trdne sadeže, ki jih je treba nekaj dni, največ en teden, mehčati (ali mediti). Tisti, ki so že ob prodaji mehki, so morda že manj prijetnega, prav nič osvežilnega okusa - morda so bili v hladilnici izpostavljeni prenizkim temperaturam ali v kratkem času velikim temperaturnim nihanjem. Tudi plodovi, ki jih na rastlini pred obiranjem poškoduje zmrzal, se namreč hitro mehčajo, so manj okusni in ne zdržijo dolgega shranjevanja. 

 

Več na deloindom.si. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij