DELOINDOM
Kako shranjujemo in kdaj mehčamo kivi
Sadeži aktinidije, ali po domače kiviji, so primerni za uživanje šele takrat, ko se toliko zmehčajo, da se meso ob pritisku na kožico nekoliko vda. Takrat so sočni, vendar še vedno kompaktni in ravno prav kislo-sladkega okusa.

Odpri galerijo
Zorenje trdega kivija lahko pospešimo, če ga v vrečki ali zaprti škatli hranimo skupaj z jabolki, bananami ali hruškami. FOTO: Irina P. Photographer/Shutterstock
Julijana Bavčarjulijana.bavcar@delo.si
19.11.2024 ob 09:52
19.11.2024 ob 09:52
Priporočljivo je, da ljubitelji tega sadja, ki ga v manjših količinah kupujejo v trgovini ali na tržnici, izbirajo še trdne sadeže, ki jih je treba nekaj dni, največ en teden, mehčati (ali mediti). Tisti, ki so že ob prodaji mehki, so morda že manj prijetnega, prav nič osvežilnega okusa - morda so bili v hladilnici izpostavljeni prenizkim temperaturam ali v kratkem času velikim temperaturnim nihanjem. Tudi plodovi, ki jih na rastlini pred obiranjem poškoduje zmrzal, se namreč hitro mehčajo, so manj okusni in ne zdržijo dolgega shranjevanja.
Več na deloindom.si.
Več iz te teme:
Priporočamo
Zatresla so se tla, potres so čutili predvsem prebivalci občine Žalec
Šest ur čakanja, posmeh in ignoranca: pretresljiva izkušnja mame na urgenci v Mariboru
Škampi 28 evrov, lignji 22 evrov ... Takšne kakšne cene nas to poletje čakajo na morju
Ogenj zajel gospodarski objekt na Križan Vrhu, ogled kraja požara še poteka (FOTO)
Komentarji:
Priporočamo
Zatresla so se tla, potres so čutili predvsem prebivalci občine Žalec
Šest ur čakanja, posmeh in ignoranca: pretresljiva izkušnja mame na urgenci v Mariboru
Škampi 28 evrov, lignji 22 evrov ... Takšne kakšne cene nas to poletje čakajo na morju
Ogenj zajel gospodarski objekt na Križan Vrhu, ogled kraja požara še poteka (FOTO)