ODPRTA KUHINJA

10 receptov s šparglji, ki jih obožujemo

Na trgovskih policah smo zagledali slovenske šparglje, zato se je za nas začela tista prava sezona. To so recepti, ki jih tako vi kot mi ne moremo upreti!
Fotografija: Polnjena štruca iz vlečenega testa (Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
Polnjena štruca iz vlečenega testa (Sonja Ravbar)

Čeprav je končni rezultat odličen, se nam ne bo treba ravno pretegniti. Vse skupaj bomo pripravili v eni ponvi, uporabili krasno zelenjavo in v le nekaj minutah lupljenja ter rezanja pričarali pisano jed, ki bo postala klasika poletnih menijev.

Za vas imamo trik, da bo ta pomladna jed iz enega lonca, ki je lahko tudi samostojno kosilo, zares kremasta. Kot priloga pa se ti špageti izvrstno podajo k popečenemu lososu.

Tokrat naj bo na vrsti bolj sveža pomladna različica, ki bo čudovito dopolnila druge jedi na nedeljsko obloženi mizi, omislite pa si jo lahko tudi med tednom in si zraven privoščite le še skledo solate.

V hrustljavem plaščku se skrivajo zvitki iz špargljev, sira in šunke, ki tvorijo pravo presenečenje za oko.

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

Slastna rižotka iz bisernega ječmena, ki ji da več teksture in okusa kot klasični riž. V nežni pomladni kombinaciji špargljev in graha.

Da bo ta najbolj priljubljena pomladna jed požela še več slave v naših kuhinjah, smo nekaj namigov poiskali pri kuharju, ki velja za enega najboljših na svetu – Massimu Botturi.

Šparglji, ki se med peko v testu prepojijo z okusi slanine, sira in pesta. Zelo uživaško, pa hkrati zelo preprosto!

Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. 

Nam se kar zasvetijo oči, ko slišimo besedo šparglji. Tudi vam? Tokrat si jih bomo privoščili tako, da jih bomo prelili s preprosto smetanovo omako.

Jed, ki je preprosta za pripravo, pa vendar izredno okusna, saj se okusi sestavin med sabo čudovito prepletajo. Šparglje lahko ovijemo v puranje meso oziroma zrezke, lahko pa uporabimo piščančje zrezke ali celo ribje fileje (brancin, oslič, postrv …). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije