DUHOVNI NASVET

Osvobodite se pričakovanj

Drugih ne moremo prisiliti, da ravnajo, kot ustreza nam. Svet je najbolje sprejeti takšnega, kot je.
Fotografija: V mislih se opravičimo vsem za vse, kar smo jim morda hudega povzročili. FOTO: Stockfour, Getty Images
Odpri galerijo
V mislih se opravičimo vsem za vse, kar smo jim morda hudega povzročili. FOTO: Stockfour, Getty Images

Naš značaj je rezultat zgodbe, ki si jo pripovedujemo o sebi, inventura pa lahko sesuje naše skrite uničevalne temelje, ki smo jim nehote dopustili, da upravljajo naše vedenje. Osvoboditi se moramo svojih mnenj o tem, kakšni bi morali biti drugi ljudje, kraji in stvari – ne mama, ne partnerica, ne vlada niso dolžne prilagajati svoje resničnosti v skladu z našimi kapricami.

Ne smemo graditi svoje sreče na tem, da drugi ravnajo, kot ustreza nam, izpostavljajo duhovni učitelji. Svet sprejmemo tak, kot je, samo mi pa se lahko spremenimo, zato premislimo, kako smo udeleženi v vsem, kjer se zapletamo. Vprašamo se, kaj bi lahko naredili drugače, ali smo bili morda pri pereči zadevi ali v odnosu prikrito sebični, neiskreni, egocentrični, nas je bilo strah, smo koga prizadeli in katere naše značajske hibe so se pokazale pri tem.

V mislih se opravičimo

Ko si razjasnimo motive za svoje vedenje in smo odločeni prevzeti odgovornost za svoja čustva, odkrijemo osebo, do katere smo se morda vedli krivično, a nam je hkrati na dušni ravni pomagala predelovati težave ter nas spodbudila, da se poslovimo od svojih pomanjkljivosti. V mislih se opravičimo vsem za vse, kar smo jim morda kdaj hudega povzročili, hkrati smo na vsakodnevni ravni pozorni, kdaj nas spet potegne v stare vzorce, redno utrjujemo nov pogled na svet, na življenje gledamo manj sebično in smo do vsakogar prijazni ter mu pomagamo, če le lahko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije