DUHOVNI NASVET

Obračunajte z negativnim razmišljanjem: odkrijte izvor skrbi, da lahko ukrepate

Ne odganjajte jih, saj se tako intenzivno vračajo.
Fotografija: Vprašajte se, ali res verjamete negativni misli, ki vas obseda. FOTO: Fizkes, Getty Images
Odpri galerijo
Vprašajte se, ali res verjamete negativni misli, ki vas obseda. FOTO: Fizkes, Getty Images

Duhovni učitelji pravijo, da je nesmiselno odganjati negativne misli, saj se bodo samo še intenzivneje vračale. Namesto tega odkrijte njihov izvor, da lahko ukrepate. Ko se zalotite pri negativnem razmišljanju, si z naslednjimi vprašanji pomagajte najti vzrok zanj ter ga nato spustite. Vprašajte se, ali zares verjamete tej misli.

Presodite, ali je tudi objektivno resnična ali ne. Kaj je najhujše, kar se bo zgodilo, če je resnična? Kaj sledi, če je napačna? Se bo vam ali komu drugemu, ki vam veliko pomeni, zgodilo kaj slabega? Od kod prihaja ta misel? Je vaša ali od koga drugega - ste jo slišali na televiziji, ob pogovoru sosedov, vam je kdo tarnal o draginji, zdaj pa vas skrbi? Odkrijte, kaj se lahko naučite od te misli, saj se je pojavila z razlogom. Kaj morate vedeti? Kaj vam želi povedati? Ste pripravljeni pozdraviti/spustiti to misel ali vam še vedno služi? Je povezana z vašim egom in verjamete, da jo potrebujete?

Katero prepričanje stoji za njo? Kako dolgo imate to prepričanje? Od kod izvira? Prepričanje služi svojemu namenu? Ste pripravljeni pozdraviti/spustiti to prepričanje? Lahko zdaj spustite misel in prepričanje? Šele ko boste odkrili, kaj vse se skriva v ozadju, boste lahko izstopili iz začaranega kroga in svobodno zadihali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije