ŠAMANSKA TRADICIJA

Vzroki za bolezen

Travmatični življenjski dogodki imajo lahko resne posledice. Šamani v zdravljenje vedno vključijo tudi celjenje duše.
Fotografija: Šamani na bolezen gledajo celostno in vedno poiščejo tudi duhovne vzroke zanjo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Šamani na bolezen gledajo celostno in vedno poiščejo tudi duhovne vzroke zanjo. FOTO: Guliver/Getty Images

Šamani pravijo, da je naše telo v življenju deležno mnogih transformacij na različnih ravneh. Napadajo ga virusi, bakterije, nezgode, notranje bolezni, staranje, a z njihovega vidika je vse našteto le posledica treh duhovnih vzrokov.

Prvi razlog, da zbolimo, je porušena harmonija, opozarjajo šamani. Ko pozabimo, kaj je pomembno za nas, se prepustimo mnenjem in vplivu drugih, zapademo v negativno razmišljanje ali doživimo življenjsko izgubo, na primer ko se konča pomemben odnos ali partner umre. Pogosti so primeri, izpostavljajo, ko v kratkem po partnerjevi smrti zboli in umre tudi preživeli zakonec. Če namreč nismo v ravnovesju, nam ob vsakem od pretresov še dodatno upade osebnostna moč, zato smo tedaj ranljivejši za bolezni.

Drugi dejavnik, pred katerim vztrajno svarijo, je strah, škodljivo čustvo, ki zmanjšuje delovanje imunskega sistema.
Tretji primer so travme in grozljive življenjske situacije. Šamani govorijo o izgubi duše, ki je lahko posledica resne ranjenosti človekovega notranjega srca, njegove življenjske esence, biti, kar povzročijo skrajni dogodki, kot so posilstvo, splav, težka prometna nesreča, ločitev. Ob tem se nam zdi, da nismo več celi, nismo več sposobni sprejemati ljubezni, izgubljamo spomin, apatični smo, obupani, depresivni …

Šamansko zdravljenje se odvija po korakih. Najprej človeka opolnomočijo ter odkrijejo težavo, vzrok zanjo in posledice, ki jih je pustila na telesu. Šele nato sledita zdravljenje in počasno okrevanje duše, če je stanje resno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije