RECEPT

Tako lahko enostavno pripravite šipkovo marmelado

Zamudni klasični postopek priprave šipkove marmelade, ki marsikoga odvrne, še preden se loti dela, lahko precej poenostavimo.
Fotografija: FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: guliver/Getty Images

Večina starih receptov za pripravo šipkove marmelade zahteva, da jagode vsako posebej prerežemo in izločimo pečke ter kosmato meso. To je res zamudno opravilo, če si predstavljamo, da imamo na primer dva kilograma ali več jagod. Starejše kuharice prisegajo, da je to edini pravi način in da delo odtehta odličen okus marmelade, a v današnjem tempu, ko nenehno iščemo bližnjice, smo izbrskali recept, ki je precej bolj enostaven.


Sicer pa iz šipka pripravimo tudi odličen liker. Cele plodove namočimo za nekaj ur, potem odcedimo in osušimo. Narežemo jih tako kot za marmelado, stresemo v kozarec in zalijemo z dobrim žganjem. Po približno desetih dneh, vmes večkrat pretresemo, je liker nared. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije