DOBRO JE VEDETI

Sedem nasvetov za boljšo erekcijo

Na erekcijo vplivajo številni dejavniki, zato obstaja več načinov, s katerimi je mogoče poskrbeti, da bodo zadeve v postelji tekle kot namazane.
Fotografija: Na erekcijo znatno vpliva življenjski slog. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Na erekcijo znatno vpliva življenjski slog. FOTO: Thinkstock

Za dobro erekcijo je nepogrešljiv optimalen dotok krvi v moški spolni organ. Ta je včasih moten zaradi različnih dejavnikov. Na nekatere od njih je mogoče vplivati, na druge pač ne.

»Včasih je zadeva gensko pogojena, tu smo, žal, nemočni,« je povedal urolog Ryan Berglund in dodal, da nanjo negativno vplivajo tudi nekatere bolezni, kot so bolezni srca ali diabetes. Erektilna disfunkcija res večkrat prizadene starejše moške, lahko pa se pojavi v katerem koli obdobju življenja, je še pojasnil urolog in dodal, da je v določeni meri vendarle mogoče vplivati na zdrav pretok krvi v spolne organe in s tem na boljšo erekcijo. V prvi vrsti izpostavlja naslednjih sedem načinov.

Prebudite se s kavo

Jutranja kava lahko znatno vpliva na večerno dogajanje v spalnici. Strokovnjaki z univerze Texas so v svoji študiji dokazali, da je pri moških, ki si na dan privoščijo od dve do tri skodelice kave, manj možnosti za težave z erekcijo v primerjavi z onimi, ki je ne pijejo. Kot so pojasnili avtorji, kofein na krvne žile vpliva podobno kot viagra, kar pomeni, da jih sprošča in s tem izboljšuje krvni pretok.

Vadite

Kardiovaje niso dobre le za srce, temveč tudi za spolne organe. Moški, ki redno vadijo, imajo običajno bolj zdrave krvne žile in redkeje težave s prekomerno težo, kar se pozitivno kaže tudi pri spolnosti, so na podlagi raziskave zapisali v publikaciji Journal of Sexual Medicine, kjer so dodali, da med vadbo v telesu pospešeno nastaja dušikov oksid, ki zagotavlja prožnost krvnih žil ter s tem doprinese k boljšemu pretoku krvi in tako k boljši erekciji. Tek je v tem primeru boljši od kolesarjenja, saj so na medicinski fakulteti Johns Hopkins ugotovili, da imajo moški, ki veliko časa preživijo na kolesu, večkrat težave v postelji. Dokazano pojasnjujejo z dejstvom, da med sedenjem na sedlu kolesa lahko pride do poškodb na mednožju, ki negativno vplivajo na spolno zdravje.

Pazite na prehrano

Živila, kot so jagodičevje, pomaranče, jabolka, hruške in kozarec črnega vina, doprinesejo k boljši erekciji. V britanski študiji, ki je zaobjela 25.000 moških in je trajala deset let, so tamkajšnji strokovnjaki dokazali, da je pri tistih, ki na teden zaužijejo tri zalogaje omenjenih živil, za 19 odstotkov manjše tveganje za erektilno disfunkcijo v primerjavi z onimi, ki jih ne jedo. Omenjena živila vsebujejo flavonoide, ki pozitivno vplivajo na arterije in s tem na pretok krvi.

Prenehajte kaditi

Kar škoduje srcu, škodi tudi penisu. Snovi iz cigaretnega dima ožijo krvne žile, povzročajo težave s krvnim pretokom, vse to pa se v končni fazi izrazi s težjim doseganjem erekcije in z manjšim spolovilom med njo. V Iranu izvedena raziskava, ki je vključevala 2800 kadilcev, je pokazala, da se v letu dni po zadnji cigareti stanje z erekcijo znatno izboljša. Študija univerze Kentucky pa je postregla z dejstvom, da nekadilci v postelji uživajo bolj od kadilcev. Prvi so svoje spolno življenje na lestvici od ena do deset v povprečju ocenili z devet, drugi s povprečno oceno pet.

Ne pretiravajte z alkoholom

Kozarček črnega naj bo. Več pa dobri spolnosti škoduje. Ena od neposrednih posledic pretiravanja z alkoholom je oteženo doseganje erekcije, saj alkohol negativno vpliva na živčne funkcije, ki so odgovorne za odzive telesa na spolne dražljaje.

Skrbite za ustno higieno

Čeprav zobje na prvi pogled nimajo nič skupnega s penisom, v resnici velja, da zdravje ustne votline doprinese k boljši spolnosti. Pri moških z boleznimi dlesni je dvakrat večje tveganje za erektilno disfunkcijo v primerjavi s tistimi, ki imajo zdrave zobe in obzobna tkiva. Slaba ustna higiena ter bolezni dlesni in zob so tesno povezane s telesnimi vnetji ter z boleznimi srca in ožilja, kar negativno vpliva na spolno izvedbo oziroma doseganje erekcije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije