OKUSI

Recept: špargljev zajtrk

Klasični zajtrk, pripravljen iz slanine in na oko pečenih jajc, popestrimo z zelenjavo, na primer mlado čebulo, papriko ali šparglji.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Šparglje lahko kuhamo, dušimo ali popečemo, pripravimo jih v juhi ali omaki, kot prilogo ali v glavni jedi, na primer rižoti. Odlični so s smetano, zmešani s testeninami, mlade in sveže na hitro podušimo ali popečemo in ponudimo že za zajtrk, skupaj s pečenimi jajci in slanino.

S slednjo jih lahko kombiniramo na več načinov, lahko jih ovijemo v rezine mesnine in jih popečemo na žaru ali v ponvi, zraven ponudimo smetanovo ali katero drugo omako, morda jih pokrijemo z rezinami sira, da se raztopijo. Za navedene recepte uporabimo mlade šparglje, starejše, že olesenele dele pa skuhamo v vodi. Uporabili jo bomo kot jušno osnovo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije