OKUSI

Recept: limonovi keksi

Dišeči in krhki popoldanski piškotki.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Potrebujemo:

100 g masla sobne temperature
100 g sladkorja
jajce
2 žlički naribane lupinice eko limone
2 žlici limonovega soka
300 g moke
sladkor v prahu za posip

1. Pečico segrejemo na 180 Celzijevih stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Sladkor in maslo penasto zmešamo, najhitreje z električnim mešalnikom. Dodamo jajce, limonino lupinico in sok. Postopoma dodajamo moko in vsakokrat dobro premešamo.

3. Oblikujemo kroglice, premera približno tri centimetre. Razporedimo jih po pekaču dovolj narazen, saj se bodo piškotki med peko malo razlezli. Vsako sploščimo s prstom ali pa vilicami, tako bodo imeli keksi lep vzorec.

4. Pečemo približno 15 minut. Piškoti naj ostanejo svetli. Ohladimo jih na rešetki in hladne po želji posipamo s sladkorjem v prahu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije