RECEPT
Predlog za hitro kosilo: tortilja s koruzo
Za hitro kosilo naredimo tortilje; osnovne sestavine za nadev in omako, pelate, koruzo in fižol, kupimo v konzervi.
Odpri galerijo
Tortilja je sorazmerno hitro pripravljena jed, zlasti če kupimo že pripravljene in naredimo le nadev. Potrebujemo še omake, salso in nacho, pri čemer ni treba komplicirati, omake lahko kupimo ali pripravimo sami. Iz paradižnikovih pelatov, čebule in začimb na hitro naredimo salso, v blenderju zmeljemo paradižnik, čebulo, ščepec čilija, malo koriandra in origana, morda dodamo košček feferona, malo sladkorja in kajenski poper in pekoča omaka je pripravljena.
Za nadev popečemo poljubno zelenjavo in meso, nepogrešljive sestavine so sladka koruza ali fižol v zrnju, lahko tudi oboje.
Za 4 osebe:
300 g pšenične moke
45 g svinjske masti ali olja
0,5 žličke soli
cca 2 dl vroče vode
nadev:
500 g piščančjih prsi
1 čebula
1 majhna bučka
2 papriki
1 mala konzerva koruze
sol, poper, čili
1 kozarec salsa omake
V skledo stresemo moko in sol, premešamo ter dodamo maščobo. Pregnetemo, da dobimo drobljivo maso, zalijemo z vodo in zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na osem enakih kosov, vsakega posebej tanko razvaljamo in kot palačinko spečemo v ponvi.
Meso narežemo na tanke trakove, solimo in popramo in zlato rjavo zapečemo v ponvi. Prestavimo na krožnik, medtem v ponvi dušimo očiščeno in narezano čebulo, papriko in bučko. Zmešamo z mesom, dodamo odcejeno koruzo in začinimo s čilijem ter premešamo. Tortilje namažemo s salso, čez razporedimo nadev, zavijemo ter postrežemo.
300 g pšenične moke
45 g svinjske masti ali olja
0,5 žličke soli
cca 2 dl vroče vode
nadev:
500 g piščančjih prsi
1 čebula
1 majhna bučka
2 papriki
1 mala konzerva koruze
sol, poper, čili
1 kozarec salsa omake
V skledo stresemo moko in sol, premešamo ter dodamo maščobo. Pregnetemo, da dobimo drobljivo maso, zalijemo z vodo in zamesimo gladko testo. Razdelimo ga na osem enakih kosov, vsakega posebej tanko razvaljamo in kot palačinko spečemo v ponvi.
Meso narežemo na tanke trakove, solimo in popramo in zlato rjavo zapečemo v ponvi. Prestavimo na krožnik, medtem v ponvi dušimo očiščeno in narezano čebulo, papriko in bučko. Zmešamo z mesom, dodamo odcejeno koruzo in začinimo s čilijem ter premešamo. Tortilje namažemo s salso, čez razporedimo nadev, zavijemo ter postrežemo.
Za nadev popečemo poljubno zelenjavo in meso, nepogrešljive sestavine so sladka koruza ali fižol v zrnju, lahko tudi oboje.