RECEPT

Pečena jabolka s skuto

Odlična topla sladica za hladne dni, ki trkajo na vrata; pečena jabolka so sočna in sladka.
Fotografija: FOTO: Guiver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guiver/Getty Images

Jabolka so pri nas najbrž najbolj priljubljen sadež, ki je zelo uporaben tudi v kuhinji. Iz njih pripravljamo predvsem sladke jedi, zavitke, pite, marmelade, kompote, priljubljena so pečena, polnjena z različnimi nadevi. S kosmiči, suhim sadjem, različnimi kašami ali skuto so nasitna jed, ki jo ponudimo kot malico ali sladico.


Jabolka lahko dodajamo slanim jedem, pečemo jih skupaj z mesom, nepogrešljiva so v dušenem rdečem zelju, prilegajo se narezkom s suhimi mesninami in siri. V obilni letini jih lahko tudi sušimo, za kar izberemo zrele in zdrave plodove. Suha so odličen prigrizek za zimske dni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije