RECEPT

Jušni cmočki

V bistrih juhah so zakuhe nepogrešljive, zelenjavna bo bolj nasitna, če ji dodamo rezance ali cmoke.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Najpreprostejša jušna zakuha so vnaprej pripravljeni rezanci, večinoma jih kupimo v trgovini, nekateri jih delajo sami, priljubljena je tudi ribana kaša. V mesno juho se dobro podajo cmoki, zdrobovi ali jetrni, lahko tudi kruhovi. Cmoke ali žličnike lahko postrežemo tudi kot prilogo k mesu, seveda z ustrezno omako.


Zelo hitra rešitev za jušno zakuho so jajčni vlivanci, za lonec juhe za štiri jedce potrebujemo dve jajci in približno skodelico moke. Jajca razžvkljamo in počasi dodajamo moko, vlivanci morajo biti precej redki, kot pove že ime. V juho jih vlijemo med nenehnim mešanjem, kuhani so v minuti ali dveh. Obnesejo se tako v bistrih kot gostih juhah. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije