SPET NEKAJ NOVEGA

Zvonijo alarmi: v Franciji nova različica korone, imela naj bi 46 mutacij

Prvi primer nove različice je povezan s potovanjem v Kamerun.
Fotografija: Znanstveniki Univerzitetnega kliničnega inštituta za nalezljive bolezni, ki so v Marseillu identificirali novo različico koronavirusa, so jo poimenovali IHU. FOTO: Crocothery Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Znanstveniki Univerzitetnega kliničnega inštituta za nalezljive bolezni, ki so v Marseillu identificirali novo različico koronavirusa, so jo poimenovali IHU. FOTO: Crocothery Getty Images/istockphoto

Svet se spopada z vse bolj razširjeno različico koronavirusa omikron, zdaj pa znanstveniki iz juga Francije že poročajo o odkritju nove različice. Nova različica naj bi imela več mutacij kot omikron, omenjajo jih kar 46. 

Do zdaj so potrdili 12 primerov nove različice, prvi primer je povezan s potovanjem v Kamerun.

Znanstveniki univerzitetnega kliničnega inštituta za nalezljive bolezni (IHU Méditerranée Infection), ki so v Marseillu identificirali novo različico koronavirusa, so jo poimenovali IHU, je poročal msn.com.

Preberite še: 

image_alt
To o obveznem cepljenju v Sloveniji meni Komisija za medicinsko etiko

Različica IHU oziroma B.1.640.2 doslej ni bila odkrita v drugih državah in ni označena kot različica, ki jo preiskuje Svetovna zdravstvena organizacija (SZO). 

O novi različici IHU je doslej znano malo in še ni jasno, ali je nevarna in ali se bo razširila. Strokovnjaki ob njenem odkritju predvsem izpostavljajo, da to potrjuje velik pomen genomskega opredeljevanja oziroma sekvenciranja, saj je razvoj novih različic virusa sars-cov-2 izredno hiter in nepredvidljiv.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije