TRAGIČNO

Znano, kdo je bil na krovu strmoglavljenega letala

George jih je zaman čakal na kölnskem letališču.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Social Media Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Social Media Reuters

V zasebnem letalu, ki je v nedeljo strmoglavilo sredi Baltskega morja, je umrla družina Griesemann. Po poročanju nemških medijev je 72-letni Karl-Peter Griesemann pilotiral letalo, z njim na krovu pa so bili še njegova žena Juliane, hči Lisa, ki je prav tako certificirana pilotka in njen fant Paul. Vsi štirje so v nesreči, do katere je najverjetneje prišlo zaradi težav s tlakom v kabini, umrli.

Nemška družina je z  letalom proti domu poletela iz španskega Jereza v provinci Cadiz. Tam je imela posestvo, na katerem je preživela veliko časa. V Cadizu so imeli veliko prijateljev, zato jih je tragedija močno pretresla. Prav tako je povsem v šoku George Griesemann, ki je v Nemčiji na letališču zaman čakal pristanek družine.

Cessna 551 avstrijskih registrskih oznak naj bi pristalo v Kölnu, a je poletelo čez celotno Nemčijo nad Baltsko morje in vanj strmoglavilo. Da imajo težave, so sporočili kmalu po vzletu, ko so zapustili Pirenejski polotok, pa se je prekinila zveza z letalom. Takrat so poletela v zrak tudi nemška in danska Natova letala za prestrezanje, a se iz letala ni nihče oglasil niti v njem niso videli nikogar.

Na mestu strmoglavljenja so našli razbitine in oljne madeže, trupel za zdaj še niso odkrili. Preiskovalci pravijo, da so možnosti, da bi potnike našli žive, minimalne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije