POMANJKANJE

Zmanjkuje še veganskih klobasic

Britanski vegani najnovejše žrtve motenj v dobavni verigi. Pekarnice Greggs so morale zmanjšati ponudbo.
Fotografija: Greggsove veganske štručke in mini pite so zelo iskana roba. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Greggsove veganske štručke in mini pite so zelo iskana roba. FOTO: Phil Noble/Reuters

Iz britanske verige pekarn Greggs, ki ima na Otoku okoli dva tisoč trgovinic, v katerih ne prodajajo le kruha in peciva, ampak tudi mini pice, mesne zavitke in pite, hotdog štručke in podobno, je sporočila, da je njihova priljubljena veganska klobasica v testu najnovejša žrtev motenj v dobavni verigi.

Najtežje jih je dobiti v Londonu. FOTO: James Davey/Reuters
Najtežje jih je dobiti v Londonu. FOTO: James Davey/Reuters

Pri Greggsu so začinjeno vegansko klobasico iz mesnega nadomestka, imenovanega quorn, začeli ponujati leta 2019, odtlej pa se je kot alternativa tradicionalnim žepkom s piščančjim in govejim mesom uvrstila med njihove najbolj priljubljene izdelke.

Kriva sta brexit in covid-19

Pomanjkanje je posledica paničnega nakupovanja in vse manj goriva na britanskih bencinskih servisih, rastočih cen ogrevanja in čedalje manjših zalog krompirjevega čipsa. Kakor so sporočili iz Greggsa, katerega sedež je v Newcastlu na severu Anglije, imajo po vsem Združenem kraljestvu nekaj »začasnih težav z dobavo« določenih izdelkov, med katerimi so tudi priljubljene veganske klobasice v testu. Ponekod se jih dobi samo v določenem delu dneva, drugod pa sploh ne, pojasnjujejo pri Greggsu in dodajajo, da ponujajo tudi druge brezmesne prigrizke.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters je najhuje v Londonu, kjer je veganskih štručk zmanjkalo že na začetku prejšnjega tedna. Izvršni direktor verige Roger Whiteside je že prejšnji mesec posvaril, da tudi oni niso imuni proti težavam s pomanjkanjem delavcev in motnjam v dobavni verigi, ki jih je prinesel izstop Britanije iz Evropske unije, pandemija covida-19 pa jih je le še povečala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije