DRAG IZLET

Zapravljiva Melania: državni denar kar izpuhtel

Prva dama ZDA slovenskih korenin je zavrgla mit o pregovorno varčnih Slovencih.
Fotografija: Ameriška prva dama Melania Trump ob praznovanju noči čarovnic. FOTO: Joshua Roberts, Reuters
Odpri galerijo
Ameriška prva dama Melania Trump ob praznovanju noči čarovnic. FOTO: Joshua Roberts, Reuters

WASHINGTON – Obisk ameriške prve dame Melanie Trump v hotelu v egiptovski prestolnici Kairo, kjer sicer ni prenočila, je ameriške davkoplačevalce stal 95.050 ameriških dolarjev (okoli 83.000 evrov), kažejo podatki na spletni strani o porabi javnih sredstev ameriške administracije.

Pod opisom stroškov na spletni strani je zapisano zgolj, da je prva dama obiskala hotelske sobe. Hotel Semiramis Intercontinental Cairo sicer ponuja sobe po ceni od 119 dolarjev dalje. Predsedniški apartma medtem stane 699 dolarjev, piše ameriško-britanski medij Quartz.

V tiskovni službi Trumpove so pojasnili, da je prva dama ZDA v Kairu preživela zgolj šest ur in tam ni prenočila. Po navedbah britanskega časnika The Independent so verjetno večino denarja porabili za varovanje in osebje.

Ameriška prva dama je v začetku oktobra z obiskom Egipta zaključila svojo turnejo po Afriki, prvo samostojno pot v tujini. V Kairu se je srečala z egiptovskim predsednikom Abdelom Fatahom Al Sisijem, ogledala pa si je tudi piramide v Gizi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije