NEPRIMERNO

Vučićevi kršili protokole v New Yorku, srbski mediji: To so Združeni narodi, ne Pink TV

Predsedujoča na zasedanju se je sporekla s srbskim predsednikom, ki je trdil, da ni bilo dogovorjeno, da bo govoril tri minute.
Fotografija: Fotograifija je simbolična. FOTO: Angela Weiss Afp
Odpri galerijo
Fotograifija je simbolična. FOTO: Angela Weiss Afp

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se z delegacijo mudi za zasedanju Združenih narodov v New Yorku, očitno mu ne gre vse tako, kot si je zamislil. Vučić je razburil predsedujočo Vanesso Fraser, njegova svetovalka pa je dobila opomin, ker je Vučića med govorom nonšalantno snemala.

Ko je Fraserjeva dala besedo Vučiću, je dejala, da je bilo predhodno dogovorjeno, da ima vsak od govorcev tri minute, a očitno se Vučić s tem ni strinjal, popravil je Fraserjevo in rekel, da to ni bilo dogovorjeno. Predsedujoča se mu ni pustila in je rekla, da je bilo to dogovorjeno, a Vučić je še enkrat skočil v njeno besedo in rekel, da to ni bilo dogovorjeno. Fraserjeva je še enkrat poudarila, da je bila minutaža dogovorjena z njeno namestnico in da ne bo dopustila, da jo predstavlja kot lažnivko. Ob tem je še nekajkrat udarila po mizi. 

Pozornost pa je pritegnila tudi Vučićeva svetovalka Suzana Vasiljević, ki ga je snemala med govorom. V nekem trenutku je do nje pristopil moški in jo opozoril, domnevno je šlo sodelavca iz protokolarne službe, da je snemanje z mobilnim telefonom v dvorani prepovedano.

Posnetki in fotografije dogajanja so hitro zakrožili po spletu, nekateri srbski mediji pa se Vučiću in njegovi delegaciji že posmehujejo. V enem izmed komentarjev so celo zapisali, da se več kot očitno Vučićevi sodelavci ne znajdejo najbolje na takšnem nivoju. Zapisali so še: »To so Združeni narodi, ne pa Pink ali Happy TV.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije