NIKOLI SAM

Vladimirja Putina v Pekingu posneli z jedrskim kovčkom (VIDEO)

Ruski predsednik ima tri enake kovčke, v katerih nosijo skrivno orožje, s katerim lahko na daljavo sprožijo jedrski napad.
Fotografija: Kamere so v objektiv ujele dva jedrska kovčka od domnevno treh. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Kamere so v objektiv ujele dva jedrska kovčka od domnevno treh. FOTO: Zaslonski Posnetek

Na družabnih omrežjih se je pojavil videoposnetek ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki ga na obisku v Pekingu spremljajo častniki, in ki nosijo jedrske kovčke, s katerimi se lahko aktivira jedrski napad. 

Putina so po sestanku s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom posneli, kako je odkorakal na drugi sestanek, obkrožen pa je z varnostniki in dvema ruskima mornariškima častnikoma, ki v rokah nosita vsak svoj kovček, piše Reuters.

Tukaj je posnetek (počakajte nekaj trenutkov, da se naloži):

Kot je znano, ima Putin tri enake kovčke. Domnevajo, da gre za jedrske kovčke, znane kot cheget, v katerih Putin nosi skrivno orožje, s katerim lahko na daljavo sproži jedrski napad. Kovček je sicer vseskozi ob ruskem predsedniku, le redko pa ga v objektiv ujamejo kamere. 

Kot pišejo mediji, Putinov jedrski kovček ni neposredno povezan z nobeno jedrsko bombo, ampak je v njem stikalo oziroma oddajnik, prek katerega potuje sporočilo o izstrelitvi jedrskega orožja. Sporočilo o aktivaciji je poslano takrat, ko je signal poslan iz vseh treh kovčkov, ki jih nosijo tri različne osebe, odprejo pa se lahko le s skrivno kodo. Sistem je povezan z agencijami in generalštabom, ki sodelujejo pri nadzoru strateških jedrskih sil. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije