EVROPSKE VOLITVE

VIDEO: Izberite svojo prihodnost in pojdite na EU-volitve!

Na prejšnjih volitvah v Evropski parlament nas je na volišča odšlo le sramotnih 24 odstotkov. Naj bo tokrat številka večja.
Fotografija: Volitve EU. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Volitve EU. FOTO: S. N.

LJUBLJANA – Do dneva, ko bomo volili nove slovenske predstavnike v Evropski parlament, je samo še dober mesec. Slovenci bomo na volišča odšli 26. maja. 

Medtem ko se predvolilne kampanje v Sloveniji še niso razživele, je kampanja Evropskega parlamenta, s katero spodbujajo Evropejce k odhodu na volišča, že zelo dejavna. In prav je tako: letos se vsi strinjajo, da so pred nami najpomembnejše volitve v zgodovini Evropskega parlamenta, zato je pomembno, da vsi Evropejci oddamo svoj glas za Evropo, v kakršni želimo živeti. Udeležba na zadnjih evropskih volitvah leta 2014 je bila namreč na ravni celotne EU 42-odstotna, v Sloveniji se nas je takrat odpravilo volit borih 24 odstotkov.

Danes je Evropski parlament v okviru vseevropske akcije www.tokratgremvolit.eu, ki seznanja volivce o pomenu evropskih volitev, objavil videoposnetek, kjer pojasnjujejo, zakaj je udeležba na volitvah zelo pomembna: saj s tem izberete svojo prihodnost. Seveda pa tudi prihodnost svojih otrok. Oglejte si spodnji video in se prepričajte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije