MOČAN VETER

V nenadnem neurju umrlo kar sedem ljudi

Uničenih je bilo okoli 50 hiš, umrl je tudi potnik v avtomobilu, na katerega je padlo drevo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gary Crosby Jr./usa Today Networ Via Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gary Crosby Jr./usa Today Networ Via Reuters

Obsežno nenadno neurje v ameriških zveznih državah Alabama in Georgia je v četrtek zahtevalo najmanj sedem življenj. Najhuje je bilo v kraju Old Kingston v Alabami, kjer je umrlo šest ljudi, potem ko je hiše razdejal tornado.

Najmanj 12 ljudi je končalo v bolnišnicah, še več pa jih je bilo lažje ranjenih. Uničenih je bilo do 50 hiš, med njimi več mobilnih. V Selmi v Alabami so se podirale celo stavbe iz opeke, veter je premetaval avtomobile in daljnovode po vsem mestu, nad njim se je vil dim zaradi požarov. V Georgii je umrl potnik v avtomobilu na cesti, na katerega je padlo drevo.

Neurja so prizadela širše območje ameriškega juga. Iz Alabame, Georgie in Južne Karoline so poročali o najmanj 33 tornadih, opozorila pred tem nevarnim vremenskim pojavom so veljala tudi v Mississippiju in Tennesseju.

V Georgii je brez elektrike ostalo 100.000 odjemalcev, v Alabami pa 50.000.

V Kaliforniji našteli že več kot 900 plazov in hudournikov

Kalifornija si je v četrtek za kratek čas oddahnila od zaporednih neurij, ki so državo preplavljale od začetka leta. Medtem ko so oblasti in prebivalci hiteli odpravljati škodo, pa naj bi danes in konec tedna prišli še dve nevihti. Velja nevarnost dodatnih poplav. Doslej so našteli 955 plazov in hudournikov.

Neurja so v Kaliforniji zahtevala najmanj 18 življenj. V bližini mesta Paso Robles še vedno pogrešajo petletnega Kyla Doana, ki ga je voda odnesla iz avtomobila, v katerem sta bila z mamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije