ZASEDA

Potrdili pristnost posnetka: v Ukrajini usmrtili ujete ruske vojake

Posnetek so analizirali in prišli do zanimivih ugotovitev.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Zohra Bensemra, Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Zohra Bensemra, Reuters

Video, ki je pred dnevi zakrožil po pogovorni aplikaciji telegram, prikazuje ukrajinske vojake, kako usmrtijo ruskega vojaka, ki so ga ujeli v zasedi pred Kijevom, poroča New York Times.

Posnetka zaradi nazorne vsebine niso objavili, poročajo pa, da prikazuje ukrajinskega vojaka, ki trikrat ustreli ruskega vojaka, medtem ko drugi moški pravi, da je še vedno živ. »Posnemite te roparje. Poglejte, še vedno je živ. Diha,« pravi eden izmed ukrajinskih vojakov. Poleg ustreljenega vojaka naj bi v bližini ležala še vsaj tri trupla ruskih vojakov (na rokah imajo beli trak, ki ga pogosto nosijo ruski vojaki), eden od njih je imel očitno rano na glavi in roke zvezane na hrbtu. New York Times je poročal, da je posnetek usmrtitve pristen.

Ukrajinski vojaki so na posnetku prepoznavni po modrih trakovih in ponavljajo »slava Ukrajini«, kateri enoti pripadajo, pa ni znano. Ukrajinska tiskovna agencija je sporočila, da je zasedo postavila gruzijska legija, tj. skupina gruzijskih prostovoljcev, nastala leta 2014, da bi borila za Ukrajino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije