V EU

Ukrajina naredila nov korak proti EU

Zelenski je veleposlaniku EU predal vprašalnik, ki mu ga je izročila von der Leynova.
Fotografija: Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v Kijevu sprejel predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen in visokega predstavnika EU za zunanje zadeve Josepa Borrella. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser Via Reuters
Odpri galerijo
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v Kijevu sprejel predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen in visokega predstavnika EU za zunanje zadeve Josepa Borrella. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser Via Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes veleposlaniku EU v Kijevu Mattiju Maasikasu predal odgovore na vprašalnik, ki mu ga je med obiskom v Ukrajini izročila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. »Nov korak na poti Ukrajine v EU. Počaščen sem, da sem od ukrajinskega predsednika Zelenskega prejel odgovore na vprašalnik Evropske komisije, ki mu ga je predsednica Ursula von der Leyen izročila pred zgolj 10 dnevi. Izredni časi zahtevajo izredne korake in izredno hitrost,« je na twitterju zapisal Maasikas.

Von der Leynova je tedaj je poudarila, da bo EU nudila podporo Ukrajini, da bi izpolnjevanje vprašalnika zaključila v nekaj tednih, ne pa v nekaj letih, kot je to sicer običajno. Zelenski pa je napovedal, da bo Ukrajina vprašalnik izpolnila v roku enega tedna.

EU je sicer danes obsodila tudi zadnje ruske napade v Ukrajini. »Ukrajina je tarča najintenzivnejših raketnih napadov ruskih sil v več tednih. EU obsoja vsesplošno in nezakonito rusko obstreljevanje civilistov in civilne infrastrukture,« je sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije