PISMO MILIJARDERJA

Temačna napoved: Čaka nas megakatastrofa

Izgube bodo zelo velike.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

Znani ameriški milijarder in filantrop Warren Buffett v pismu napoveduje, da svet čaka nekaj velikega. Ali bo to hurikan, ob katerem bosta hurikan Katrina in Michael videti kot palčka, ali potres ali pa napad hekerjev, je napovedal. Katastrofa se lahko zgodi jutri ali pa v naslednjih desetletjih, a nekaj je gotovo – neizbežna je, trdi Buffett.

Warren Buffett pravi, da je njegovo zavarovalno podjetje pripravljeno na katastrofe. FOTO: Reuters
Warren Buffett pravi, da je njegovo zavarovalno podjetje pripravljeno na katastrofe. FOTO: Reuters
»Ko bo prišlo do megakatastrofe, bomo imeli velike izgube, zelo velike,« je poudaril in pojasnil, da bo katastrofa povzročila kaos in človeške žrtve, pretresla pa bo tudi finančni svet. Buffett je dodal, da je njegovo podjetje Berkshire Hathway na to pripravljeno. »V nasprotju s številnimi drugimi bomo mi že naslednji dan pripravljeni nadaljevati naše delo in poslovanje,« je zapisal 88-letnik.

Business Insider ob pismu Buffetta dodaja, da med seizmologi, geologi in drugimi znanstveniki raste zaskrbljenost zaradi potencialne velike katastrofe, vzrok za to pa sta poleg človeškega vpliva na podnebne spremembe tudi zmožnost napovedovanja naravnih katastrof.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije