MIGRANTSKI VAL

Tako so se odzvali Hrvati, ko so izvedeli, kaj bo na meji naredila Slovenija

»Zdaj vidimo, da ni Evrope brez meja, obstaja pa Evropa brez mejnih kontrol, ki pa se potem spet postavljajo,« pravi hrvaški predsednik Zoran Milanović.
Fotografija: Zoran Milanović. FOTO: Susana Vera, Reuters
Odpri galerijo
Zoran Milanović. FOTO: Susana Vera, Reuters

Slovenija bo na meji s Hrvaško zaradi nelegalnega prehajanja meje migrantov postavila policijske točke in okrepila prisotnost policijskih patrulj. 

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je, potem ko so bili ukrepi znani, dejal, da Sloveniji nima kaj zameriti in da bi to naredil tudi Zagreb. Dodal je še, da je težava v nadzoru, ki ga izvaja BiH.

»Minilo je osem let od velikega migrantskega vala, moje stališče pa je znano in bi ga spet ponovil. Zdaj se to ponovno zlorablja, težava pa je predvsem v načinu, kako, predvsem BiH, se nadzor vrši. Slovencem nimam kaj zameriti, tudi mi bi to verjetno naredili,« poroča Euronews.

Očitki o prekoračitvi pooblastil

Poudaril je še, da hrvaška policija dela vse, kar zmore: »Več od tega ne sme. Že tako jo kritizirajo, da prekoračuje pooblastila, vendar jaz mislim, da tega ne počnejo. Varujejo državno mejo. Zdaj vidimo, da ni Evrope brez meja, obstaja pa Evropa brez mejnih kontrol, ki pa se potem spet postavljajo. Meja ni šala.«

Milanović meni, da to Slovenija počne zaradi slovenske javnosti, rešitev, da se migrantski tok prek BiH ustavi, pa da je čimprejšnja integracija BiH v Evropsko unijo.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije