SLEPA JASNOVIDKA

Srhljiva napoved 3. svetovne vojne Babe Vange

Slepa jasnovidka, ki je umrla pred 27 leti leta 1996, je napovedala tretjo svetovno vojno leta 2024.
Fotografija: Kaj nas čaka? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kaj nas čaka? FOTO: Reuters

Slepa jasnovidka, ki je domnevno napovedala 11. september in pandemijo Covid-19, je podala tudi srhljivo napoved 3. svetovne vojne – ki se je zdaj ponovno pojavila, ko se napetosti med Iranom in Izraelom stopnjujejo.

Baba Vanga, ki je umrla pred 27 leti leta 1996, je bila bolgarska prerokinja, ki je postala kultna osebnost med teoretiki zarote, potem ko so se nekatere njene izjave izkazale za srhljivo resnične.

Znana kot balkanski Nostradamus, je za seboj pustila napovedi za vsako leto do leta 5079, ko je rekla, da bo konec sveta.

Po njenih besedah naj bi leto 2024 prineslo vrsto temnih dogodkov, vključno s terorističnimi napadi v Evropi, biološkimi napadi in 3. svetovno vojno – in ko napetosti na Bližnjem vzhodu naraščajo, se nekateri zdijo srhljivo verjetni.

Ker je Iran v soboto sprožil napad z raketami in droni na Izrael, kar je povzročilo povračilni napad na Libanon, so nekateri zaskrbljeni, da bi se lahko napoved kmalu uresničila.

Slepa jasnovidka, Baba Vanga. FOTO: Yahoo.com
Slepa jasnovidka, Baba Vanga. FOTO: Yahoo.com

Prerokinja je posvarila pred prihajajočim valom terorja in celo predlagala, da bi se nerazkrita »velika država« lahko ukvarjala z biološko vojno.

Opozorila je, da bi do razvoja dogodkov lahko prišlo po napadu Hamasa, ko je 7. oktobra 2023 napadel južni Izrael in ubil 1200 ljudi.

V visoki pripravljenosti

Iransko napotitev samomorilskih brezpilotnih letal, izstrelkov in raket so v veliki meri sestrelila letala ZDA in Združenega kraljestva, vendar ko napetosti naraščajo, po družbenih omrežjih krožijo razprave o tretji svetovni vojni, medtem ko svetovni voditelji ostajajo v visoki pripravljenosti.

Medtem ko je Zahod pozval, naj v judovski državi prevladajo mirnejše glave, je odbornik za nacionalno varnost iranskega parlamenta Abolfazl Amoue izjavil, da je Iran »pripravljen uporabiti orožje, ki ga mi nikoli nismo uporabili«, če se bo Izrael še bolj odzval.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi je tudi opozoril Izrael, da se bo soočil z »bolečim odzivom«, če bo sprejel »najmanjše ukrepanje« kot odgovor na napad njegove države.

Dar od Boga

Jasnovidka, ki se je rodila kot Vangelia Pandeva Dimitrova, je trdila, da ima redek dar od Boga, ki ji je pomagal videti v prihodnost, potem ko je pri 12 letih izgubila vid. Pred tem je pravilno napovedala rusko invazijo na Ukrajino in napade 11. septembra v New Yorku.

Nekoč je v intervjuju leta 1979 celo grozljivo trdila, da naj bi Rusija prevladovala nad svetom in da naj bi predsednik Vladimir Putin postal »gospodar sveta«.

Med intervjujem s pisateljem Valentinom Sidorovom je dejala, da bo Putinova 'slava' ostala 'nedotaknjena'. Rekla je: »Vse se bo odmrznilo kot led, le eden bo ostal nedotaknjen - Vladimirjeva slava, slava Rusije. Vse bo odstranila s poti in se ne le obdržala, ampak tudi postala gospodar sveta.«

Trdi se, da je v svoji 50-letni karieri napovedala tudi pandemijo koronavirusa, černobilsko katastrofo v Ukrajini leta 1986 in smrt princese Diane leta 1997. Leta 1989 naj bi o napadih 11. septembra na Svetovni trgovinski center rekla: »Groza, groza! Ameriški bratje bodo padli po napadu jeklenih ptic. Volkovi bodo tulili v grmovju in nedolžna kri bo bruhala.«

Baba je prav tako pravilno napovedala, da bo 44. ameriški predsednik Barack Obama prvi črnec, čeprav je rekla, da bo zadnji.

Povedala je tudi, da se bo 45. predsednik Združenih držav »soočil s krizo«, ki bo »zrušila državo«, kar bi lahko bilo povezano z izzivi, s katerimi se je soočal v času Trumpovega mandata, vključno z napadom na Capitol State v Washingtonu. DC.

Napačno je napovedala, da bo Evropa »nehala obstajati« do leta 2017, mistik je dejal, da se bo celina spremenila v »puščavo, skoraj popolnoma brez človeških življenj«.

Vanga je odraščala na kmetiji v današnji Makedoniji in je oslepela, potem ko jo je v mladosti potegnil tornado, pri čemer verniki pravijo, da ji je ta nenavadna nesreča dala drugačen vid, poroča dailymail.co.uk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije