VOLITVE

Šok za šokom za Hrvate: najprej za datum volitev določil sredo, zdaj pa še to

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je napovedal kandidaturo za premierja.
Fotografija: Zoran Milanović. FOTO: Ognen Teofilovski Reuters
Odpri galerijo
Zoran Milanović. FOTO: Ognen Teofilovski Reuters

Potem ko je hrvaški predsednik Zoran Milanović danes najprej poskrbel za presenečenje, ko je za datum parlamentarnih volitev določil sredo, 17. april, je popoldne na novinarski konferenci največje opozicijske stranke SDP sporočil, da bo na volitvah kandidat te stranke za položaj premierja.

V nasprotju z napovedmi več hrvaških medijev je po najavi svoje odločitve na omrežju Facebook pojasnil, da bo še naprej opravljal trenutno funkcijo.

»V življenju vsakega od nas obstajajo trenutki, ko je treba iti iz cone udobja. Ta čas je potrkal na moja vrata v trenutku Turudića,« je dejal Milanović. Pri tem je mislil na imenovanje Ivana Turudića za generalnega državnega tožilca, čeprav je ta kot predsednik županijskega sodišča v Zagrebu imel stike z osebama, ki so ju preiskovali zaradi suma korupcije.

»Zbrali bomo večino za vlado narodne rešitve,« je še dejal in dodal, da je čas, da osedlajo konje.

Kot je napovedal predsednik SDP Peđa Grbin, bo Milanović nosilec liste v prvi volilni enoti. Sodelovanje Milanovića na volitvah bi lahko močno premešalo karte na hrvaškem političnem parketu, saj je ravno aktualni predsednik po anketah javnega mnenja najpopularnejši hrvaški politik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije